Без паролю: за біоданими можна ідентифікуватись у сервісах Microsoft

1 хв. читання

Без використання паролю відтепер можна зайти на основні сайти корпорації Microsoft, щоправда лише із використанням її власного браузера Edge. Про це пише iToday.tech.

У версії Windows 10 у браузері Edge реалізована підтримка WebAuthn – стандарту W3C, який звільняє від використання пароля для входу в обліковий запис. WebAuthn забезпечує можливість аутентифікації за допомогою біометричних даних.

Наприклад, це може бути сканування відбитка пальця або особи системою Windows Hello. Для користувачів Windows це означає, що вони зможуть використовувати Windows Hello для входу в додатки або на сайти, що належать корпорації Microsoft. Також для цього можуть використовуватися ключі безпеки FIDO2.

microsoft edge 2

Перевагами такого методу фахівці відзначають:

  • а) користувачів буде складніше атакувати за фішинговою схемою;
  • б) їм не доведеться більше постійно вводити ім’я користувача і пароль.

Таким чином, користувачі отримають можливість використовувати біометрії для аутентифікації в наступних сервісах: Outlook.com, Office 365, Skype, OneDrive, CortanaMicrosoft Edge, Xbox Live, Mixer, Microsoft Store, Bing і MSN.

Щоб використовувати біометричну аутентифікацію, користувачі повинні зайти в браузері Edge на свою сторінку облікового запису Microsoft. Після цього потрібно вибрати “Безпека” > “Більше варіантів безпеки”. Інструкції для налаштування ключа безпеки будуть перед Вами.

Поділитися
Exit mobile version