Через приховані налаштування на Android можна керувати додатками та повідомленнями

2 хв. читання

Якщо Ви власник смартфону Xiaomi та хочете отримати доступ до деяких налаштувань, які виробник залишив недоступними, зробити це можна за допомогою спеціалізованої утиліти.

Програма редагування прихованих налаштувань апаратів Xiaomi називається MIUI Hidden Settings. Вона надає доступ до таких опцій:

  • управління додатками з можливістю відключення системних програм;
  • перегляд повної інформації про телефон, зі статистикою використання включно;
  • доступ до записів повідомлень;
  • набір для тестування пристрою;
  • оптимізація витрат батареї;
  • статистика використання програм;
  • прихована гра Dessert case.

Xiaomi Redmi 5 Plus 2

Фото itc.ua

Список наведених вище та інших доступних опцій відрізнятиметься на пристроях, які працюють під управлінням MIUI на основі Android 7 та Android 8.

Власники інших смартфонів на ОС Android можуть спробувати утиліту System UI Tuner, яка також надає доступ до прихованих налаштувань Android.

Так, у Android, починаючи з версії 6 (Marshmallow), є приховане меню, де можна додатково налаштувати деякі елементи інтерфейсу. Воно називається System UI Tuner і дозволяє, наприклад, редагувати, які піктограми відображати в інформаційному рядку. Увімкнути System UI Tuner дуже просто на телефонах, в яких виробник його не відімкнув.

Для цього двічі відтягніть панель для відкриття меню швидких налаштувань, потім натисніть і утримуйте значок шестерні протягом декількох секунд. Він почне обертатися, а далі поряд з ним з’явиться значок із гайковим ключем – це індикатор того, що System UI Tuner увімкнувся. Перевірте це, знайшовши в налаштуваннях новий пункт меню System UI Tuner.

Якщо у Вас телефон із вимкненим меню, тоді можна спробувати застосувати утиліту SystemUI Tuner, яка доступна в Google Play. Якщо на вашому пристрої активований рут-доступ, подальші дії програма виконає автоматично.

Без рут-доступу доведеться вводити команди adb вручну. Для цього потрібно буде встановити на смартфон драйвери adb та ввести в командному рядку наступні інструкції:

adb shell pm grant com.zacharee1.systemuituner android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS

adb shell pm grant com.zacharee1.systemuituner android.permission.DUMP

Покрокове керівництво з користування adb та введення команд доступне безпосередньо в утиліті System UI Tuner.

Джерело: Tech Today

Поділитися
Exit mobile version