Чи буде Ваш iPhone та iPad працювати з OS 15?

4 хв. читання

Щороку Apple випускає основне оновлення своїх мобільних операційних систем iOS та iPadOS для iPhone та iPad, а також оновлення Apple Watch для watchOS. Як завжди, iOS 15 є безкоштовним оновленням, якщо Apple все ще підтримує Ваш пристрій.

Які iPhone підтримують iOS 15?

Хороша новина полягає в тому, що якщо Ваш iPhone підтримує iOS 14, Ви зможете перейти на iOS 15 восени.

Повний список пристроїв, які підтримуватимуть оновлення iOS 15:

  • Моделі iPhone 6S (включаючи Plus) або новіші;
  • iPhone SE (перше та друге покоління);
  • iPod Touch (сьоме покоління).

IPhone 6S був випущений в кінці 2015 року, тому iOS 15 відзначає шосте основне оновлення, яке отримав пристрій. Будь-який iPhone, випущений після цієї дати, отримає оновлення безкоштовно разом із моделями SE та iPod Touch.

Якщо Ви не впевнені, який iPhone у Вас, Ви можете перевірити його в розділі “Налаштування”> “Загальні”> “Про” Ваш iPhone буде перелічено в розділі “Назва моделі” з переліченою вище версією iOS, яку Ви наразі використовуєте.

iPad Pro 2020

Які iPad підтримують iPadOS 15?

Подібно до оновлення iOS 15 для iPhone, будь-який iPad, що підтримує iPadOS 14, зможе оновити iPad iPad 15.

А саме:

  • iPad Pro 12,9-дюймовий (перше покоління – п’яте покоління);
  • iPad Pro 11-дюймовий (від першого до третього покоління);
  • iPad Pro 10,5-дюймовий;
  • iPad Pro 9,7-дюймовий;
  • iPad (від п’ятого до восьмого покоління);
  • iPad Mini (четверте та п’яте покоління);
  • iPad Air (друге покоління – четверте покоління);
  • iPad Pro з iPadOS 15.

Ви можете дізнатись будь-яку відповідну інформацію про свій планшет або програмне забезпечення, яке Ви зараз використовуєте, у меню Налаштування>Загальні>Про програму.

Які годинники Apple підтримують watchOS 8?

На додаток до оновлень для смартфонів і планшетів, Apple також представляє наступну основну версію своєї нової операційної системи. watchOS 8 буде доступний на Apple Watch Series 3 і пізніших версіях, включаючи Apple Watch SE.

Це ті самі моделі, які вже здатні запускати watchOS 7. Ви можете дізнатись, який у вас Apple Watch, а також його версію програмного забезпечення, запустивши програму Watch на Вашому iPhone та перейшовши до Загальні>Про програму.

Бета-версії iOS 15 та iPadOS 15 були випущені для розробників відразу після WWDC 2021, а загальнодоступна бета-версія запланована десь на липень 2021. Якщо Ви хочете взяти участь в акції достроково, перейдіть на beta.apple.com, щоб зареєструвати свій пристрою.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виявити та чому краще не сперечатися з “тролями”? ПОРАДИ

Правила безпеки дітей в Інтернеті

Як захистити підлітків від інтернет-шахраїв? ПОРАДИ

Як зберегти заряд батареї на Вашому iPhone? ПОРАДИ

Як користуватись Google Docs? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google планує ускладнити Android-додаткам відстеження користувачів. Компанія анонсувала зміни в те, як обробляються унікальні ідентифікатори пристроїв, що дозволяють відстежувати їх між додатками.

Також Apple має намір випустити оновлення для своїх пристроїв, після якого вони дозволять користувачам дізнаватися, яку саме інформацію про них збирають додатки.

Microsoft детально розповість про “наступне покоління Windows” на спеціальному заході, який відбудеться в кінці цього місяця. Компанія почала розсилку запрошень на захід, який буде повністю присвячено програмній платформі Windows і почнеться о 18:00 (за київським часом) 24 червня.

Окрім цього, зловмисники поширюють шкідливе ПЗ під виглядом популярних Android-додатків від відомих компаній. Підроблений плеєр VLC, антивірус Касперського, а також підроблені додатки FedEx і DHL встановлюють на пристроях жертв банківські трояни Teabot або Flubot, вперше виявлені раніше в цьому році.

Поділитися
Exit mobile version