Чому Ілон Маск радить користуватися Signal?

4 хв. читання

За останніми даними, один із найбезпечніших месенджерів Signal набуває популярності як в Україні, так і в США. Навіть Ілон Маск підтримав хвилю популярності і порадив користуватися Signal у себе в Твіттері.

Принцип роботи месенджера

Сервіс обміну повідомленнями та дзвінків – Signal багато в чому схожий на Telegram. Однак він позиціонується як найбільш захищений у світі. Абсолютно вся інформація, що проходить через нього, приховується наскрізним шифруванням. Тобто доступ до неї є тільки у учасників бесіди.

При передачі інформації за допомогою наскрізного шифрування у відправника і одержувача генерується спеціальний ключ, без наявності якого неможливо розшифрувати листування, завдяки чому дані передаються мережею у повній конфіденційності, пише Tech Times.

Навіть розробники програми не можуть подивитися, що Ви відправляєте один одному: як повідомлення, так і відео або голосові повідомлення. Крім того, в Signal використовується відкритий вихідний код, щоб користувачі могли побачити, що в програмі немає прихованих функцій.

signal messenger 4

Функції Signal

Як відомо, у Signal можна відправляти текстові, голосові повідомлення і файли, створювати групові чати. Функціонал містить навіть таймер самознищення повідомлень.

Також можна налаштувати запит аутентифікації користувача при вході в програму. Є код-пароль, звичний Touch ID або Face ID.

Додаток дозволяє поставити захист від попереднього перегляду вмісту в чаті при перемиканні вікон програм в iOS. Таким чином листування буде захищена від сторонніх.

Крім того, месенджер дозволяє підтвердити особистість людей, з якими Ви спілкуєтеся, щоб переконатися, що їх ключ шифрування на був змінений під час завантаження на ключ хакера. Зробити це можна за допомогою унікального QR коду і верифікаційного ключа, які необхідно відсканувати за допомогою камери смартфону.

Варто зауважити, що у Signal є безліч налаштувань приватності:

  • Ретрансляція дзвінків через сервера Signal для захисту IP-адреси
  • Відображення дзвінків поза месенджером, наприклад, в штатному додатку “Телефон”
  • Зміна пін-коду та нагадування про необхідність його зміни
  • Запит пін-коду при повторній реєстрації в Signal
  • Блокування месенджеру за допомогою пін-коду, Face ID або Touch ID
  • Захист екрану: вміст не відображається
  • Дозвіл на листування з абонентами, яких немає в списку контактів
  • Очищення історії чатів

Крім того, можна налаштувати відображення повідомлень на екрані блокування. Наприклад, показувати тільки ім’я відправника або приховати навіть його, залишивши просто логотип Signal.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як безпечно вітати, спілкуватися, святкувати через Інтернет? Поради

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Зверніть увагу, більшість фішинг-кампаній працюють шляхом використання імен відомих компаній, брендів та продуктів. Мета зловмисників – змусити користувачів думати, що початкове повідомлення надходить від законної особи, збільшуючи тим самим шанси, що Ви натиснете та ініціюєте завантаження шкідливого програмного забезпечення.

Окрім цього, Google Project Zero розкрив уразливість “нульового дня” у Windows, спричинену неправильним виправленням CVE-2020-0986  – недоліка безпеки, шо став відомим з кампанії, яка отримала назву Operation PowerFall.

До речі, через одинадцять місяців після того, як компанія Microsoft офіційно припинила технічну підтримку операційної системи Windows 7, Google нарешті закликала розробників Chromium припинити використання цієї ОС.

Поділитися
Exit mobile version