Дані 52 мільйонів користувачів Google+ потрапили до рук сторонніх розробників

1 хв. читання
google 1

Дані 52,5 мільйонів користувачів соціальної мережі Google+ стали доступними стороннім розробникам через помилку в оновленому програмному забезпеченні. Про масштабний витік особистих даних користувачів соціальної мережі Google+ повідомляється у блозі компанії Google.

Несправність була виявлена ще в листопаді 2018 року та усунена протягом тижня. Баґ працював 6 днів – з 7 по 13 листопада.

Недолік дозволив розробникам переглядати дані юзерів. Сторонні додатки могли запросити імена та вік користувачів, рід діяльності, адресу електронної пошти, проте не отримували фінансових даних, номерів паспортів, паролів тощо.

Водночас у Google заявляють, що у них немає підстав вважати, що ці дані були використані у недобросовісних цілях. Усіх користувачів, дані яких були у вільному доступі, повідомлять про витік.

У зв’язку з інцидентом корпорація повідомила про перенесення на більш ранній термін закриття Google+. Планувалося, що це зроблять до серпня 2019 року, але тепер закриття очікується в квітні-місяці.

Поділитися
Exit mobile version