Додатки iPhone та iPad працюватимуть на комп’ютерах Мас

2 хв. читання
macOS iphone

Компанія Apple планує запустити низку нових додатків, функцій та засобів розробки на своїй щорічній конференції з програмного забезпечення наступного місяця. Для поліпшення своїх пристроїв і зміцнення зв’язку з клієнтами, гігант комп’ютерних технологій продовжуватиме балансувати між залученням зовнішніх виробників додатків та одночасно конкурувати з ними. Якою буде нова macOS 10.15, йдеться у статті Bloomberg.

Найбільшою зміною, що наступає для Mac в цьому році, є можливість для додатків iPad працювати на ноутбуках і настільних комп’ютерах. Вперше Apple дозволить розробникам, які пишуть програми для iPad, переробити свої програми, щоб програмне забезпечення також працювало на Mac.

Це буде корисно для розробників, які прагнуть спростити свій процес розробки, але він також покращить екосистему додатків macOS з кількома новими додатками. Розробникам все одно доведеться подавати окремі версії програми на Apple iOS та Mac App Store, але новий набір програмного забезпечення означає, що вони не повинні двічі писати базовий код.

Apple планує розширити функцію, щоб програми iPhone могли працювати на Mac на наступний рік. Через рік після цього компанія прагне об’єднати програми iPhone, iPad і Mac в окремі завантаження, які можуть працювати на будь-якому пристрої Apple. Зрештою, він також може об’єднатися з App Store.

Apple також планує принести кілька власних додатків для iPad на Mac цього року: додаток для підкастів і нові об’єднані додати Find My iPhone і Find My Friends з iOS 13. Там також буде нова програма Apple Music, яка розробляється як стандартна програма Mac.

Інше внутрішнє програмне забезпечення, що надходить на Mac, включає: Screen Time, ефекти та наклейки для програми Messages; інтеграція з додатком Siri Shortcuts (нова послуга компанії для написання власних команд Siri), нову програму “Нагадування”, та оновлення до книг Apple.

Хоча конференція розробників орієнтована на програмне забезпечення, компанія часто розповсюджує нові апаратні оголошення на цю подію. Цього року Apple розглядає можливість представити оновлений настільний комп’ютер Mac Pro. Також готується новий зовнішній монітор під кодовою назвою J290 з підтримкою високодинамічного діапазону (кольори виглядають набагато краще).

Поділитися
Exit mobile version