Дуров подав заяву про ліквідацію компанії Telegram LLP

1 хв. читання
telegram messenger

Паавло Дуров подав заяву про ліквідацію компанії Telegram Messenger LLP, яка внесена в реєстр Роскомнагляду. Про це повідомляє ТСН з посиланням на РБК.

Про те, що Дуров ліквідує компанію Telegram Messenger LLP, випливає з матеріалів британського державного реєстру юридичних осіб. Telegram Messenger LLP зареєстрована на Британських Віргінських островах і за даними за фінансовий рік компанія нічого не заробила.

Також нині видавцем додатку Telegram для iOS зазначається компанія Telegram LLC, а для Android — Telegram FZ-LLC. На компанію Telegram Messenger LLP зареєстровані додаток Telegram X для iOS і Telegram для Windows Phone.

На думку опитаних юристів, ліквідація юрособи, що фігурує у позові Роскомнадзора, не вплине на становище месенджера. Причина блокування месенджера в РФ пов’язана не з діяльністю конкретного юрособи, а з політикою Telegram.

Експерти вважають, що, ймовірно, йдеться, про кардинальні зміни структури бізнесу Дурова, який, крім месенджера, включає в себе цілу низку, як пов’язаних, так і не пов’язаних з ним проектів, наприклад платформу для криптовалют.

Також вони пов’язують ліквідацію Telegram Messenger LLP з імовірною реструктуризацією групи компаній у зв’язку з тим, що компанія була заснована юридичними особами Британських Віргінських островів та Белізу. Зміни в законодавстві змушують чимало великих компаній в реструктурувати діяльність.

Поділитися
Exit mobile version