Двофакторна аутентифікація у Facebook: як підключити генератор кодів

3 хв. читання

Зміни у налаштуванні двоетапної (двофакторної) аутентифікації запроваджує Facebook, йдеться у повідомленні на офіційній сторінці соцмережі.

Компанія спрощує процес підключення сторонніх додатків, в яких можна створювати коди, необхідних для входу. Використовувати мобільний телефон, на який будуть приходити SMS-повідомлення, більше не обов’язково. Так само в “Налаштуваннях” з’явився детальний гід, який у доступній формі пояснює, як скористатися функцією, пише AIN.ua.

Двофакторна аутентифікація (2FA) – популярний спосіб забезпечення додаткової безпеки облікових даних. Під час її використання для авторизації в екаунт потрібно не тільки ввести статичний пароль, але і другий код підтвердження. Отримати його можна кількома способами: від SMS до спеціальних додатків на смартфоні.

Зараз SMS-повідомлення вважають не найнадійнішим варіантом для двофакторної аутентифікації, оскільки їхня безпека зберігання залежить від безпеки Вашої SIM-карти. Часто траплялися випадки, коли зловмисникам вдавалося перевипустити карту та обійти аутентифікацію. Окрім цього, підозри іноді стосуються й операторів мобільного зв’язку, як, наприклад, в історії зі зламом Telegram-екаунтів російських опозиціонерів, – безпосередньо перед зламом оператор МТС відключив у них прийом повідомлень.

Раніше двофакторна аутентифікація в Facebook покладалася на номер телефону, куди приходили повідомлення. Однак в ньому знайшли баг – з номера, який розіслав коди, помилоково приходили інші сповіщення із соцмережі. Якщо користувач відправляв повідомлення у відповідь, його вміст публікувався у стрічці профілю.

Як скористатися двофакторною аутентифікацією

1. Щоб налаштувати двофакторну аутентифікацію, перейдіть у розділ “Налаштування” та оберіть пункт “Безпека й авторизація”.

FB 2FA 11

2. Знайдіть рядок “Використовувати двоетапну перевірку” (Two-Factor Authentication) та натисніть “Редагувати”. Соцмережа запропонує вибір – відправляти коди у SMS або підключити мобільний додаток. Друга опція безпечніша.

3. Підключити можна будь-який додаток-аутентифікатор, який попердньо потрібно встановити на смартфон. Це може бути Google Authenticator (для iOS та Android) або Duo Mobile (для iOS та Android). Зі встановленого додатка Ви відскануєте QR-код або введете символи вручну. Додаток створить шестизначний код доступу, який потрібно буде ввести у Facebook.

4. Коли закінчите налаштування, соцмережа запропонує встановити тимчасовий ліміт – 1 тиждень на вхід без двоетапної аутентифікації. Використовувати їх для зручності чи ні – Ваш вибір.

Оновити параметри безпеки можна як у мобільній, так і десктопній версії Facebook.

Поділитися
Exit mobile version