Apple та інші компанії мали доступ до даних користувачів Facebook без їх згоди

1 хв. читання
iphone facebook
Alushta, Russia - November 20, 2014: Man holding in the hand a new iPhone 6 Space Gray. iPhone 6 was created and developed by the Apple inc.

Компанія Facebook за останні 10 років надала доступ до даних користувачів щонайменше 60 компаніям, що займаються виробництвом телефонів, пише hromadske.ua з посиланням на The New York Times

Серед цих компаній Apple, Amazon, BlackBerry, Microsoft і Samsung.

Як зазначає видання, деякі виробники телефонів у низці випадків отримали доступ не тільки до інформації самого користувача (включаючи ту, якою він вирішив не ділитися), але і до даних його друзів у соцмережі без їх згоди.

Більшість угод, в рамках яких виробники мобільних пристроїв отримували доступ до даних користувачів досі у силі, хоча останнім часом соцмережа почала поступово від них відмовлятися.

Представники Facebook запевняють, що всі угоди з виробниками телефонів про доступ до даних відповідають правилам компанії, а також вимогами Федеральної комісії з торгівлі США.

У компанії також підкреслили, що за весь час дії угод не було жодного випадку будь-яких зловживань отриманими даними.

Нагадаємо, що консалтингова компанія Cambridge Analytica, яка працювала над президентською кампанією президента США Дональда Трампа, незаконно отримала доступ до даних близько 87 мільйонів користувачів Facebook.

Поділитися
Exit mobile version