Facebook не буде розпізнавати обличчя за замовчуванням

3 хв. читання
fb user02

Нову політику приватності незабаром презентує компанія Facebook – там не буде автоматичного розпізнавання облич.

Facebook за умовчанням виконує розпізнавання обличчя на фотографіях. Компанія впроваджує налаштування конфіденційності розпізнавання обличчя, яке вперше було запроваджено в грудні 2017 року у тестовому режимі, для всіх користувачів. Про це повідомляє TheVerge.

Якщо ввімкнено розпізнавання обличчя, Facebook сповістить Вас, якщо хтось завантажив Вашу фотографію (навіть якщо Вас не позначено тегом). Потім Ви можете тегувати себе, залишатись без тегів або повідомляти про фотографію, якщо Ви вважаєте її такою, яка не повинна бути у публічному доступі. Facebook повідомляє, що очікує завершення впровадження протягом наступних кількох тижнів.

Якщо у Вас ще немає налаштування розпізнавання обличчя, Facebook каже, що Ви отримаєте сповіщення про це у своїй стрічці новин і надасте можливість увімкнути його з цього сповіщення. Зокрема, якщо Ви не зробите вибір, побачивши повідомлення, розпізнавання обличчя не буде ввімкнено. У Facebook повідомляють, що нові користувачі також матимуть такі налаштування розпізнавання обличчя за замовчуванням. Нова опція буде доступна в меню налаштувань.

Розпізнавання обличчя замінить пропозиції тегів, які дозволять Вам вирішити, чи побачать друзі пропозицію позначити Вас на фото під час завантаження. Новий параметр розпізнавання обличчя розширюється щодо запропонованих тегів, а також чіткіше заявляє, що розпізнавання обличчя виконується на фотографіях, завантажених у Facebook.

У минулому Facebook стикався з юридичними проблемами через те, що не розголосив свою практику розпізнавання обличчя. У серпні Facebook програв скаргу у Федеральному суді США після того, як суди встановили, що компанія збирала та зберігала біометричні дані без згоди користувача. Компанія заплатить мільярдні штрафи, якщо програє справу в цілому.

Нагадаємо, що Facebook піймали на зборі інформації про системні бібліотеки користувачів і її завантаженні на сервери компанії.

Також Google збільшила кількість часу, який необхідний новій програмі Android, щоб пройти процедуру затвердження Play Store.

Стало відомо про одну з найбільших в історії кібератак на власників iPhone. За їх даними, зловмисники зламали низку сайтів і з їх допомогою заражали iOS-пристрої шкідливим ПЗ через уразливості нульового дня в операційній системі.

Окрім цього, дослідники з безпеки попереджають про зловживання протоколом Web Services Dynamic Discovery (WS-DD, WSD, або WS-Discovery), який може бути використаний зловмисниками для проведення множинних DDoS-атак.

Поділитися
Exit mobile version