Google ретельніше перевірятиме нові додатки перед розміщенням у Play Store

2 хв. читання
android smartphone 2

За останній тиждень Google збільшила кількість часу, який необхідний новій програмі Android, щоб пройти процедуру затвердження Play Store. Про це повідомляє 9to5Google.com.

Як відомо, Google Play Store – це найбільший і найбезпечніший спосіб для користувачів отримати додатки для пристроїв Android. Тільки з цієї причини розробники прагнуть розмістити свої програми в магазині, але Google спочатку повинна перевірити ці програми в процесі перегляду.

Як відзначає видання Choice of Games, Google впроваджує тривалий процес затвердження нових додатків у Play Store. Під час подання нового додатка з’являється банер, де Google каже, що “потребуватиме більше часу для ретельного перегляду” програми, щоб “краще захистити [своїх] користувачів”.

Такі нововведення корисні для Google, коли йдеться про запобігання зловмисним програмам та іншим загрозам від потенційного появи широкого поширення в Play Store. Однак у розробників виникли занепокоєння. Найбільше засмучує, що цей банер з’являється після надсилання програми на затвердження. На сторінці підтримки Google детально описує, що розробники повинні передбачати тривалість буфера приблизно три дні під час подання нового додатка.

Нагадаємо, що шахраї крадуть облікові записи Steam, використовуючи для цього спеціально розроблений сайт з “безкоштовними роздаванням ігор”. За допомогою вкрадених екаунтів зловмисники намагаються заманити нових жертв.

Також у браузері Chrome з’явиться функція перевірки паролів, яка значно підвищить безпеку користування. Поки що нововведення  призначено лише для настільної версії, але у майбутньому може бути перенесено і до мобільної.

Стало відомо, що дослідники з компанії Avanan, що займається питаннями безпеки електронної пошти, виявили нову фішингову кампанію. Зловмисники за допомогою повідомлень голосової пошти Microsoft Voicemail намагаються змусити жертву відкрити вкладення HTML, що перенаправляє на фішингові web-сторінки.

Окрім цього, Google видалила 85 додатків для Android із магазину Google Play після того, як дослідники виявили, що це рекламне програмне забезпечення (adware), яке вдає з себе нормальні додатки.

 

Поділитися
Exit mobile version