Microsoft Paint та WordPad можна буде видалити з Windows 10

3 хв. читання

Програми Microsoft Paint та WordPad перестануть бути обов’язковими після оновлення Windows 10 Spring 2020 року. Про це повідомляє Windows Latest.

Після виходу білда 18963 з Windows10 20H1, що є наступним великим оновленням операційної системи, Microsoft Paint та WordPad стануть додатковими функціями, які можна буде за власним бажанням або увімкнути, або вимкнути.

Paint in Windows 10

Для цього Microsoft додала обидва додатки до списку додаткових функцій програми “Налаштування” – сторінки, що дозволяє отримувати доступ до додаткових функцій та додатків. За допомогою цього параметра Ви можете додавати та віднімати додаткові функції та інструменти, зокрема Internet Explorer та Windows Media Player.

Це також означає, що Paint та WordPad можна буде видалити з Windows 10.

Натиснувши на Paint або Word у цьому списку, Ви зможете отримати параметр видалення. Після натискання кнопки на видалення Вам доведеться перезапустити пристрій, і тоді Paint або WordPad зникне з Вашого пристрою.

Якщо Ви хочете повторно увімкнути програму, Вам доведеться знову відкрити ті самі налаштування та натиснути кнопку “Додати функцію”, яка перенесе Вас до списку доступних функцій та програм.

На наступному екрані ви також знайдете Paint та WordPad, перелічені в алфавітному порядку за допомогою кнопки “Встановити”. Для перевстановлення додаткових функцій потрібна перезавантаження системи.

Зверніть увагу, в Microsoft виявили незвичайну фішингову кампанію, в якій використовуються кастомні сторінки з помилками 404. Таким чином зловмисники намагаються обманом змусити потенційних жертв видати свої облікові дані.

У програмі VLC Media Player було виявлено 15 уразливостей. Дві з них мають високий рівень серйозності, п’ять – середній, три – низький, а решта поки не отримали оцінку.

Незважаючи на те, що в iOS 12 і 13 Apple привнесла безліч поліпшень, деякі важливі функції так і не були додані розробниками. Одну з таких функцій, Ви знайдете у статті.

Також у браузері Chrome з’явиться функція перевірки паролів, яка значно підвищить безпеку користування. Поки що нововведення  призначено лише для настільної версії, але у майбутньому може бути перенесено і до мобільної.

Стало відомо, що дослідники з компанії Avanan, що займається питаннями безпеки електронної пошти, виявили нову фішингову кампанію. Зловмисники за допомогою повідомлень голосової пошти Microsoft Voicemail намагаються змусити жертву відкрити вкладення HTML, що перенаправляє на фішингові web-сторінки.програмне забез

Поділитися
Exit mobile version