Як на iPhone або iPad дізнатися розмір будь-якого файлу, – Інструкція

4 хв. читання

Незважаючи на те, що в iOS 12 і 13 Apple привнесла безліч поліпшень, деякі важливі функції так і не були додані розробниками.

Взяти за приклад вбудовані додатки “Фото”, “Музика” або “Книги”. З якоїсь причини, користувачі як і раніше не можуть визначати розмір файлів, що зберігаються всередині цих додатків – такої можливості просто немає.

Дізнатися розмір файлів можна тільки в рамках програми “Файли”, тому користувачі часто вдаються до процедури імпорту фото, відео або документів. І це дійсно дуже незручно і забирає багато часу.

На прикладі цієї статті ми розглянемо, як створити скрипт, за допомогою якого ми зможемо швидко дізнатися розмір будь-якого файлу. Причому зробити це можна навіть не виходячи з вбудованих додатків і не вдаючись до процедури імпорту. У цьому нам допоможе додаток “Швидкі команди”, пише AppleInsider.

2019 08 20 12.18.32

Як швидко визначити розмір файлу на iPhone і iPad?

  • Запускаємо програму “Швидкі команди”;
  • На головному екрані вибираємо “Створити команду”;
  • У новому вікні потрібно вказати назву команди. Для зручності, вказуємо “Визначити розмір файлу”. Там само активуємо тумблер “Показувати в меню”;
  • У розділі “Прийнятні типи” вибираємо формати файлів, з якими буде працювати наша команда – “Файли”, “Зображення”, “Медіафайли” і “PDF-файли”;
  • Повертаємося на сторінку редагування команди. Тут потрібно знайти дію “Отримати деталі файлів” і вибрати його, натиснувши на кнопку “+”;
  • Натискаємо на пункт “Обрати”, і вибираємо зі списку властивість “Розмір файлу”;
  • Переходимо до налаштування повідомлення. Переходимо на сторінку редагування, тиснемо на “+” і додаємо дію “Швидко переглянути”.

Щоб дізнатися розмір файлу, необхідно перейти відповідними програмами, відкрити потрібний файл і натиснути на меню “Поділитися”.

Також у списку дій з’явиться опція “Швидкі команди”, всередині якої можна буде вибрати операцію “Визначити розмір файлу”. Після активації цього сценарію, на екран буде виведено невелике повідомлення, в якому буде вказано точний розмір файлу.

До речі, про те, що Kaspersky Lab і вся його лінійка продуктів пов’язана з російськими спецслужбами, українські фахівці попереджали давно. Про те, що ці антивіруси сильно навантажують навіть комп’ютери середньої потужності, теж попереджали. Про те, що там купа “дірок”- теж говорили. І ось наочний доказ останнього – знайдена ще одна вразливість, яка пов’язана з відстежуванням користувачів на сайтах.

Нагадаємо, що шахраї крадуть облікові записи Steam, використовуючи для цього спеціально розроблений сайт з “безкоштовними роздаванням ігор”. За допомогою вкрадених екаунтів зловмисники намагаються заманити нових жертв.

Також у браузері Chrome з’явиться функція перевірки паролів, яка значно підвищить безпеку користування. Поки що нововведення  призначено лише для настільної версії, але у майбутньому може бути перенесено і до мобільної.

Стало відомо, що дослідники з компанії Avanan, що займається питаннями безпеки електронної пошти, виявили нову фішингову кампанію. Зловмисники за допомогою повідомлень голосової пошти Microsoft Voicemail намагаються змусити жертву відкрити вкладення HTML, що перенаправляє на фішингові web-сторінки.

Окрім цього, більшість мобільних дзвінків у всьому світі здійснюються за стандартом Global System for Mobile Communications. Дослідники виявили недолік стандарту GSM, який дозволяє хакерам слухати Ваші дзвінки.

Microsoft не заперечує, що працівники компанії та підрядні організації можуть прослуховувати аудіозаписи розмов Skype і запити Cortana. Як видалити свою конфіденційну інформацію із серверів Microsft, йдеться у статті.

Зверніть увагу, в браузері Chrome з’явиться функція перевірки паролів, яка значно підвищить безпеку користування. Поки що нововведення  призначено лише для настільної версії, але у майбутньому може бути перенесено і до мобільної.

Дослідник Педро Кабрера (Pedro Cabrera) продемонстрував на конференції Defcon наскільки уразливі для зламу сучасні Smart TV, що використовують підключений до Інтернету стандарт HbbTV.

Дослідники з Netflix і Google виявили низку багів у кількох реалізаціях протоколу HTTP/2. Експлуатація яких дозволяє зловмисникам викликати відмову в обслуговуванні на не оновлених серверах. Згідно зі статистикою, це 40% від усіх web-сайтів в Інтернеті.

Поділитися
Exit mobile version