Microsoft визнала, що прослуховує Skype. Як видалити свої дані?

3 хв. читання

Microsoft не заперечує, що працівники компанії та підрядні організації можуть прослуховувати аудіозаписи розмов Skype і запити Cortana. Як видалити свою конфіденційну інформацію із серверів Microsft, йдеться у статті.

Як відомо, компанія стала об’єктом підвищеної уваги після публікації розслідування Vice про прослуховування аудіофайлів Редмондом. Документи, скріншоти і аудіозаписи, які опинилися в розпорядженні Vice після внутрішнього витоку, містили приватні розмови користувачів, які в деяких випадках містили повну адресу і навіть носили сексуальний характер. Після цього Microsoft оновила сторінки політики конфіденційності, явно позначивши, що вміст розмов можуть прослуховувати працівники компанії для поліпшення послуг.

skype virus image 2

Раніше в політики конфіденційності компанії повідомлялося, що аудіозаписи можуть використовуватися для поліпшення перекладача Skype і голосового помічника Cortana, але про те, що розмови можуть прослуховувати люди, не було жодного слова.

Оновлені політики містять наступне формулювання: “Обробка персональних даних для поліпшення послуг містить як автоматичні, так і ручні (здійснюються людиною) методи обробки”.

На сторінці питань і відповідей Перекладача Skype з’явилася нова секція про постачальників і працівників:

“Це може бути транскрипція аудіозаписів, зроблених співробітниками і постачальниками Microsoft, з дотриманням процедур, призначених для захисту конфіденційності користувачів, включаючи дії із знеособлення даних, обов’язкові угоди про нерозголошення з постачальниками і їх співробітниками і вимога щодо дотримання постачальниками суворих стандартів конфіденційності, встановлених законодавством в Європі та інших регіонах”.

На сторінці конфіденційності Cortana розмістили ідентичний текст.

Як видалити свої дані?

Якщо Ви хочете видалити свої аудіозаписи або інші типи інформації, які зберігає Microsoft, то можна скористатися спеціальним онлайн-сервісом компанії – Параметри конфіденційності облікового запису Microsoft.

Даний інструмент існує давно, але багато користувачів можуть не знати про його існування. Ви можете використовувати сервіс для видалення історії браузерної активності, аудіозаписів і кілька інших типів даних, що зберігаються Microsoft.

До речі, трафік Telegram тепер може маскуватися під протокол HTTPS (TLS+HTTP/2.0) – з цією метою в код клієнта був доданий префікс секрету “ee”. Також на додаток до base16 (hex) з’явилася можливість шифрувати секрет в адресі проксі-сервера за допомогою base64.

Нагадаємо, з мобільними додатками для Android можна буде працювати за комп’ютером із Windows або macOS. Так, під час заходу Samsung Unpacked 2019 корейський гігант представив додаток Samsung DeX for PC.

Також фахівці компанії Avast виявили дивного шкідника Clipsa, який не тільки краде криптовалюту, підміняє адреси гаманців у буфері користувачів і встановлює майнери на заражені машини, але і запускає на скомпрометованих хостах брутфорс-атаки проти WordPress-сайтів.

Стало відомо, що в п’ятницю, 9 серпня, на конференції для розробників генеральний директор споживчого напрямки Huawei Річард Юй (Richard Yu) здивував аудиторію, презентувавши “HarmonyOS”, яка, за його словами, є більш швидкою і безпечною системою, ніж Android.

Поділитися
Exit mobile version