Microsoft дозволяє стороннім людям прослуховувати Ваші розмови в Skype

3 хв. читання
skype virus image 2

Підрядники Microsoft прослуховують особисті розмови користувачів Skype, що ведуться через службу-перекладач додатку, повідомляє видання Vice Motherboard.

Згідно web-сайту Skype, компанія може аналізувати аудіозаписи телефонних дзвінків користувачів з метою переведення, однак вона не згадує, що деяка частина аналізу може проводитися людьми.

У 2015 році Skype запустив послугу Translator, що дозволяє користувачам в режимі реального часу отримувати аудіопереклади телефонних і відеодзвінків. Як пишуть в FAQ для Skype Translator, додаток Skype збирає і використовує розмови користувачів для поліпшення продуктів Microsoft, а також для розвитку технології перекладу і розпізнавання мови.

Видання Vice Motherboard отримало від підрядника Microsoft аудіозаписи Skype, що містили розмови близьких людей, бесіди про особисті проблеми і взаємини.

За словами співробітника Microsoft, аудіодані доступні тільки для підрядників через безпечний online-портал і компанія вживає заходів з видалення ідентифікуючої інформації, такої як номери користувача або пристрою.

До речі, одна з елітних російських хакерських груп, що фінансується державою, має намірвикористовувати злами пристроїв з категорії Інтернету речей (IoT) як спосіб зламу корпоративних мереж. Після цього атаки будуть спрямовані на інші більш важкодоступні цілі,

Нагадаємо, колектив дослідників з кібербезпеки виявив у нещодавно запущеному стандарті захисту Wi-Fi WPA3 ще дві уразливості, які можуть дозволити зловмисникам зламати паролі Wi-Fi.

Також компанія Google випустила чергову версію свого браузера – Chrome 76, що блокує для сайтів можливість визначати, чи використовується режим “інкогніто”. Хоча користувачі зустріли нововведення з великим ентузіазмом, воно відкрило зловмисникам інший шлях, що дозволяє детектувати використання цього режиму.

Стало відомо, що відображення рекламного контенту у браузерах стало найпоширенішою загрозою у рейтингу найбільш поширеного шкідливого програмного забезпечення, яке було виявлено на території України в липні 2019 року.

Окрім цього, Twitter повідомила про проблеми в додатку, через які деякі налаштування працювали не належним чином, через що дані користувачів передавалися без їх дозволу.

Зловмисники можуть зламати захищені електронні замки в банкоматах, вітринах аптек, урядових організаціях, квартирах шляхом вимірювання їх електроспоживання.

Зверніть увагу, дослідники компанії Bitdefender повідомили про нову уразливість, що дозволяє обійти механізми захисту і отримати доступ до даних у захищеній пам’яті ядра. Проблема зачіпає всі Windows-ПК із процесорами від AMD і Intel, випущені з 2012 року.

Хоч користувачі зазвичай звертаються до офіційного магазину для завантаження додатків, існує безліч сторонніх аналогів Google Play Store, звідки також можна інсталювати програми. Такі сторонні магазини не перевіряють свій контент на наявність шкідливих програм. Пропонуємо до Вашої уваги поради, як знайти шкідливі додатки на своєму телефоні та знешкодити їх.

Інженерна рада інтернету (Internet Engineering Task Force, IETF) прийняла розроблену компанією Cisco архітектуру XMPP-Grid у якості офіційного інтернет-стандарту для безпечного обміну інформацією між різними платформами.

Поділитися
Exit mobile version