Кібершахраї використовують “помилку 404” для фішингу

3 хв. читання

В Microsoft виявили незвичайну фішингову кампанію, в якій використовуються кастомні сторінки з помилками 404. Таким чином зловмисники намагаються обманом змусити потенційних жертв видати свої облікові дані.

Шахраї реєструють домен і замість створення звичайної фішингової сторінки розробляють кастомну сторінку 404, що показує підробне вікно аутентифікації. Таким чином зловмисники мають нескінченну кількість URL-адрес фішингових сторінок, створених за допомогою одного зареєстрованого домену.

За словами дослідників, такі сторінки помилок 404, створені для збору облікових даних користувачів, ідеально маскуються під легітимні сторінки аутентифікації облікового запису Microsoft, аж до найдрібніших деталей. Єдиними елементами, відсутніми на фішинговій сторінці, є посилання “Параметри входу” над кнопкою “Далі” і повідомлення про файли cookie у верхній частині.

how to hack a bank

До речі, про те, що Kaspersky Lab і вся його лінійка продуктів пов’язана з російськими спецслужбами, українські фахівці попереджали давно. Про те, що ці антивіруси сильно навантажують навіть комп’ютери середньої потужності, теж попереджали. Про те, що там купа “дірок”- теж говорили. І ось наочний доказ останнього – знайдена ще одна вразливість, яка пов’язана з відстежуванням користувачів на сайтах.

Нагадаємо, що шахраї крадуть облікові записи Steam, використовуючи для цього спеціально розроблений сайт з “безкоштовними роздаванням ігор”. За допомогою вкрадених екаунтів зловмисники намагаються заманити нових жертв.

Також у браузері Chrome з’явиться функція перевірки паролів, яка значно підвищить безпеку користування. Поки що нововведення  призначено лише для настільної версії, але у майбутньому може бути перенесено і до мобільної.

Стало відомо, що встановити шосту бета-версію iOS 13 можуть усі без винятку користувачі, які пройшли реєстрацію у програмі раннього доступу і встановили на свої пристрої активні бета-профілі. Якщо Ви дотрималися цих вимог, то за стабільного Wi-Fi-з’єднання або за допомогою iTunes оновлення буде завантажено на Ваш смартфон.

Окрім цього, більшість мобільних дзвінків у всьому світі здійснюються за стандартом Global System for Mobile Communications. Дослідники виявили недолік стандарту GSM, який дозволяє хакерам слухати Ваші дзвінки.

Microsoft не заперечує, що працівники компанії та підрядні організації можуть прослуховувати аудіозаписи розмов Skype і запити Cortana. Як видалити свою конфіденційну інформацію із серверів Microsft, йдеться у статті.

Зверніть увагу, в браузері Chrome з’явиться функція перевірки паролів, яка значно підвищить безпеку користування. Поки що нововведення  призначено лише для настільної версії, але у майбутньому може бути перенесено і до мобільної.

Дослідник Педро Кабрера (Pedro Cabrera) продемонстрував на конференції Defcon наскільки уразливі для зламу сучасні Smart TV, що використовують підключений до Інтернету стандарт HbbTV.

Дослідники з Netflix і Google виявили низку багів у кількох реалізаціях протоколу HTTP/2. Експлуатація яких дозволяє зловмисникам викликати відмову в обслуговуванні на не оновлених серверах. Згідно зі статистикою, це 40% від усіх web-сайтів в Інтернеті.

Поділитися
Exit mobile version