Facebook почав фінансувати ЗМІ

2 хв. читання
iphone fb

Компанія Facebook у понеділок, 30 березня, заявила, що інвестує 100 мільйонів доларів у новинні проекти, оскільки представництва інформаційних агентств по всьому світу намагаються освітлювати пандемію коронавірусу, але у них часто не вистачає ресурсів. Це дасть 25 мільйонів доларів грантового фінансування місцевим новинним організаціям у США та Канаді через фінансування проектів місцевої журналістики, тоді як інші 75 мільйонів доларів буде витрачено на їхнє просування у соціальних мережах.  Про це повідомляють на Cnet.

“Якщо людям знадобилося більше доказів того, що місцева журналістика є життєво важливою суспільною послугою, вони отримують їх зараз”, – йдеться у повідомленні Facebook.

Коли міста оголошують карантинні заходи , щоб стримувати розповсюдження вірусу, усі, крім важливих підприємств, змушені закривати свої двері. Поряд з негайними економічними наслідками – спадом у сфері послуг, Facebook зазначив, що доходи від онлайн-реклами зменшуються, навіть якщо все більше людей клацають на оголошення, щоб бути в курсі про пандемію та заходи боротьби з нею.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version