Facebook спростив користувачам управління персональними даними

2 хв. читання

Соцмережа Facebook запустила спрощене управління конфіденційними даними користувачів.
Як повідомила компанія, в соцмережі з’явиться меню, в якому користувачі зможуть переглянути, які дані вони надають Facebook та змінити їх налаштування. У Facebook наголошують на тому, що це меню буде максимально зрозумілим та зручним, пише Media Sapiens.

«Ми почули, що налаштування конфіденційності та інші важливі інструменти занадто важко знайти, і потрібно краще інформувати користувачів про їхню наявність. Тепер, на додаток до обіцянок Марка Цукерберга про протидію зловживанню даними користувачів Facebook, ми даємо користувачам більше контролю над особистими даними і їх конфіденційністю», – йдеться в заяві компанії.

Щоправда, на даний час меню для налаштування облікового запису у Facebook для україномовних користувачів зберігає попередній вигляд. Аби видалити, наприклад, номер мобільного, потрібно зайти у розділ “Загальні” та обрати зміну номера телефону.

FB phone number

Раніше засновник Facebook Марк Цукерберг розповів про план, завдяки якому він хоче повернути довіру користувачів до Facebook. Згідно з ним, Facebook почне показувати користувачам, які їх дані отримують ті чи інші компанії. Соцмережа також буде докладати більше зусиль, аби пояснити користувачам як налаштувати роботу додатків та обмежити їх доступ до особистих даних та збільшить фінансування на програму з пошуку вразливостей у Facebook.

Нагадаємо, розслідування щодо витоку даних та можливого впливу компанії Cambridge Analytica на політичні процеси розпочали Італія, Німеччина й США. У Штатах Facebook можуть оштрафувати на 40 тисяч доларів за кожне порушення.

Поділитися
Exit mobile version