Facebook створить свій власний “суд”

4 хв. читання
FB offline 2

Facebook планує створити незалежну наглядову раду аналогічну суду, яка матиме право приймати рішення про те, який контент слід видалити з платформи.

Про це повідомляє ВВС.

Виступаючи перед BBC напередодні виступу в Берліні, Нік Клег сказав, що Facebook зобов’язується “дотримуватися будь-які рішення, які виносить Правління” в суперечках про видалення ключового контенту.

“Врешті-решт, є щось дійсно незручне в тому, що приватна компанія виносить всі ці етичні судження про те, чи залишиться цей біт контенту іншим, або цей шматок контенту руйнується”, – сказав він.

Плани Facebook змінилися після періоду критики з боку регулюючих органів ЄС, особливо в зв’язку з тим, що терористичні матеріали можуть поширюватися в Інтернеті після різних глобальних атак.

Після терактів в Крайстчерчі в Новій Зеландії в березні, комісар ЄС з міграції Дімітріс Аврамопулос рішуче виступив проти Facebook, заявивши, що “збиток вже було завдано” на той час, коли платформа видалила в прямому ефірі відео злочину, зняте терористом.

Незважаючи на те, що оригінальне відео було поспішно видалене, Facebook виявив, що протягом 24 годин після атаки він також був змушений видалити близько 1,5 млн відеороликів-копій оригінального відео теракту. “Ці кадри ніколи не повинні були виходити в мережу”, – сказав Аврамополус журналістам в березні.

Клег також знову закликав до посилення нормативно-правової бази, яка буде застосовуватися до бізнес-моделі Facebook з понеділка, повторюючи пропозицію Марка Цукерберга про введення правового режиму в галузях, пов’язаних з шкідливим контентом, чесністю виборів, конфіденційністю і переносимістю даних.

“Я не думаю, що для приватних компаній правильно встановлювати правила дорожнього руху для чогось настільки ж важливого як те, як технології служать суспільству”, – сказав Клег. У квітні Цукерберг заявив, що уряд і регуляторні органи повинні грати “активнішу роль” в оновленні правил для Інтернету.

“Facebook приймає стратегію, яка говорить: “Ми знаємо, що Європейський Союз, один з трьох найбільших регуляторів в світі, тепер може прийняти антимонопольне, монопольне, податкове регулювання. Але Facebook не хоче втручатися в це”, – сказав Мораес Euronews.

Комісар юстиції ЄС Віра Юрова заявила EURACTIV, що “регулювання не вирішить проблеми Facebook, що виникають через слабкий захист даних, такі як скандал з Cambridge Analytica або інші, більш недавні, порушення”.

У більш широкому сенсі, Клег заявив в понеділок, що  “абсолютно немає доказів” російського втручання в британську кампанію референдуму по Brexit, відкидаючи твердження про те, що Cambridge Analytica використовувала дані користувача для впливу на наміри при голосуванні.

“Не зважаючи на те, що я розумію, чому люди хочуть звести це виверження в британській політиці до якоїсь змови про використання нових соціальних мереж непрозорими засобами, я боюся, що корені британського євроскептицизму йдуть дуже глибоко”, – сказав Клегг.

Нагадаємо, за останній квартал відбулося 26-відсоткове збільшення використання шкідливих URL-адрес, які здаються кінцевому користувачу легітимними через HTTPS-протокол, тоді як популярність традиційного розповсюдження електронної пошти зі зловмисним програмним забезпеченням неухильно падає.

Також через баг у Windows 10 вимикання комп’ютера і вмикання сплячого режиму відбувається набагато повільніше, ніж повинно. У деяких випадках на вимикання системі потрібно до двох хвилин.

Окрім цього, серед легальних програм можуть бути знайдені потужні шкідливі програми, які називаються MobOk, які ховаються в нібито законних додатках для редагування фотографій, доступних у магазині Google Play.

Поділитися
Exit mobile version