Microsoft повідомила про баг у реалізації контролера USB Type-C у Windows 10

2 хв. читання
USB type c

Через баг у Windows 10 вимикання комп’ютера і вмикання сплячого режиму відбувається набагато повільніше, ніж повинно. У деяких випадках на вимикання системі потрібно до двох хвилин.

Про це йдеться у повідомленні Microsoft.

Проблема полягає в реалізації контролера USB Type-C в Windows 10 (версії 1809) і виникає лише в тому випадку, якщо в момент вимикання комп’ютера до нього підключається або відключається пристрій USB Type-C.

Згідно з повідомленням компанії, після завантаження системи пристрою USB Type-C (док-станції, зарядні пристрої тощо) повинні працювати, як зазвичай. Жодних інших проблем, крім уповільнення вимикання, не виявлено.

“Баг в реалізації програмного забезпечення USB Type-C Connector System Software Interface (UCSI) в Windows 10 версії 1809 може викликати 60-секундну затримку в процесах вимкнення або сплячого режиму в разі зниження електроживлення, коли UCSI намагається обробити подія підключення або відключення на порту USB Type -C”, – йдеться у повідомленні.

Коли вийде виправлення, Microsoft не повідомляє, а поки що для того, щоб уникнути уповільнення процесу вимкнення, користувачі можуть відключати пристрої USB Type-C від комп’ютера до натискання на кнопку “Вимкнення”.

Також можна залишити пристрій на своєму місці і не відключати, тоді система вимкнеться, як зазвичай.

Нагадаємо, розробники популярного медіаплеєра VLC з відкритим вихідним кодом виправили в продукті критичну уразливість, що дозволяє виконати довільний код на системі.

Також на конференції WWDC компанія Apple повідомила про об’єднання сервісів Find My iPhone і Find My Friends в єдиний додаток “Find My”. Новий додаток з’явиться в iOS 13 восени нинішнього року, а поки що є в другій бета-версії ОС для розробників.

Окрім цього, 24 червня компанія Apple випустила iOS 13 beta 1 для публічного тестування. Пропонуємо Вашій увазі інструкцію зі встановлення першої публічної бета-версії iOS 13.

Поділитися
Exit mobile version