Баг в iOS 13 дозволяє відстежувати чужі гаджети

3 хв. читання
find my iphone

На конференції WWDC компанія Apple повідомила про об’єднання сервісів Find My iPhone і Find My Friends в єдиний додаток “Find My”. Новий додаток з’явиться в iOS 13 восени нинішнього року, а поки що є в другій бета-версії ОС для розробників.

Схоже, злиття двох сервісів в один пройшло у Apple не зовсім добре. Як повідомляє один з учасників програми тестування iOS, додаток дозволяє знаходити і здійснювати дії з чужими iPhone. Користувач під псевдонімом enoughowl10 опублікував на форумі Reddit скріншот екрану свого iPhone з відкритим додатком “Find My”, що відображає чужі пристрої.

За словами користувача, всі пристрої перебували в радіусі двох кварталів від нього. Які версії iOS на них встановлені, невідомо. Проте, enoughowl10 припустив, що ці iPhone навряд чи працюють під управлінням iOS 13, оскільки в його районі живуть переважно літні люди. Якщо мова йде про iOS 12 і більш ранні версії, то проблема навряд чи пов’язана з новими функціями в “Find My”.

На думку деяких користувачів, причиною проблеми може бути новий режим у додатку, що дозволяє визначати місце розташування зниклого iPhone, навіть якщо він відключений від Мережі. “Find My” відсилає зашифровані Bluetooth-сигнали інших пристроїв, які в свою чергу переадресовують їх Apple, а Apple – вже кінцевому користувачеві.

За ідеєю, розшифрувати сигнали може тільки пристрій, підключений до того ж облікового запису iCloud, що і втрачений iPhone, а проміжні пристрої лише виконують роль передавачів. Однак, схоже, функція працює не так, як повинна.

У випадку з enoughowl10 йому було видно розташування двох iPad, одного iPhone і смарт-годинника. Пристрої відображалися на екрані протягом 30 секунд, а потім зникали. Відповідно до припущень деяких користувачів, іконки могли бути фантомними і не відображати реальні пристрої.

Нагадаємо цього літа користувачі Chrome зможуть протестувати першу версію браузера, яка повинна “паралізувати роботу блокувальників реклами”.

Також Microsoft випустила оновлену версію свого Outlook для Android, що виправляє важливу вразливість у популярному поштовому додатку, який зараз використовується понад 100 мільйонами користувачів.

Окрім цього, згідно з рейтингом продуктивності смартфонів, створеним AnTuTu, гаджети Xiaomi вже не є першими у світі. Так, лідером рейтингу став OnePlus 7 Pro, який набрав 373 953 бали.

Поділитися
Exit mobile version