У Chrome на початку липня перестануть працювати блокувальники реклами

3 хв. читання
Chrome Browser 11

Цього літа користувачі Chrome зможуть протестувати першу версію браузера, яка повинна “паралізувати роботу блокувальників реклами”.

Про це повідомив Симеон Вінсент (Simeon Vincent), який відповідає за комунікацію з розробниками сторонніх розширень Chrome, пише ZDNet.

За його словами, перша версія Chrome Canary з переробленим Extensions API повинна стати доступною для публічного тестування “наприкінці липня – на початку серпня” і матиме статус “попередньої версії для розробників”. Тож деякі рекламні фільтри перестануть працювати, якщо вони покладаються на застарілий код Chrome.

Дана версія повинна стати тестовою платформою для розробників. Вони зможуть адаптувати свої розширення під зміни коду Chrome, пов’язані з обробкою веб-запитів сторонніми розширень, які будуть впроваджені в стабільній версії браузера на початку 2020 року.

У розробників розширень буде шість місяців для виконання міграції зі старою кодовою базою взаємодії з розширеннями, на нову.

Історія з обмеженням роботи блокувальників в Chrome почалася в жовтні 2018 року, коли компанія Google оголосила про внесення серйозних змін в екосистему розширень Chrome. Схвильована зростанням кількості установок шкідливих розширень, компанія анонсувала нові принципи оцінки безпеки розширень і великі зміни коду Chrome, який відповідає за взаємодію зі сторонніми розширеннями.

Google розробила новий набір правил, який отримав назву Manifest V3. Розробники повинні дотримуватися даних правил при розробці нових розширень і оновлень теперішніх розширень для роботи з майбутньою кодової базою Chrome. Google наполягала на тому, що основна мета Manifest V3 – захист конфіденційності і безпеки користувачів, а не нанесення шкоди блокувальникам реклами. До теперішнього часу технологічний гігант реагував на критику щодо майбутніх змін і вносив корективи.

Наприкінці липня – на початку серпня користувачі зможуть протестувати поведінку своїх улюблених розширень в Chrome Canary і зроблять висновки, чи варто переходити на інший браузер.

Раніше Opera, Brave і Vivaldi заявили, що планують ігнорувати зміни Manifest V3, незважаючи на загальну з Chrome кодову базу Chromium.

Нагадаємо, Microsoft випустила оновлену версію свого Outlook для Android, що виправляє важливу вразливість у популярному поштовому додатку, який зараз використовується понад 100 мільйонами користувачів.

Також згідно з рейтингом продуктивності смартфонів, створеним AnTuTu, гаджети Xiaomi вже не є першими у світі. Так, лідером рейтингу став OnePlus 7 Pro, який набрав 373 953 бали.

Окрім цього, мешканці Запоріжжя та Одеси поширювали створені шкідливі програми, які у подальшому хакери могли використовувати у середовищі операційних систем під управлінням Windows для майнінгу криптовалют.

Поділитися
Exit mobile version