Gboard розгортає динамічну навігаційну панель з відповідними темами

3 хв. читання

Протягом останніх двох років Google вибудував Gboard як один з кращих варіантів клавіатури на Android та iOS. Тепер Gboard for Android додає підтримку динамічної панелі навігації, яка відповідає темі самої клавіатури.

gboard android 1

Про це повідомляє 9to5Google.

Зауваживши, що протягом останнього дня, чи так, як і про те, що стосується Reddit, схоже, що оновлення на стороні сервера підтримує цю нову функцію. На Gboard v8.2.9 і v8.2.10, “жива” навігаційна панель в Gboard пішла динамічно. Замість того, щоб просто прилипати до того ж чорного або білого кольору, Gboard відображає в навігаційній панелі будь-яку тему на іншій клавіатурі.

Це включає в себе все – від статичних кольорів до градієнтів, і це гарне оновлення візуально. Однак важливо зазначити, що відповідність кольорів обмежена. Якщо ви використовуєте зображення як тло клавіатури, наприклад, панель навігації вибере основний колір із зображення або повернеться до чорного. Для градієнтів колір навігаційної панелі Gboard відображає найнижчий колір цієї теми.

На відміну від багатьох рекламних розгортань на сервері Google, це видається розгортанням пристроїв за пристроєм. Особисто у мене є пристрій на Android Q, у якому є ця функція, а інший пристрій Android Pie на тій же версії та обліковому записі ще не підтримує її. Google фактично тестував цю функцію з липня минулого року, але, здається, вона остаточно розгортається на ширшій основі.

Варто також відзначити, що на Android Q ця зміна також відображається в області заповнення під час використання повністю Gestural Navigation. Примітно, що ми не бачили цього як раніше в цьому місяці. Крім того, у списку змін у магазині Play для цього оновлення згадується підтримка нових емодзі на Android Q, що було спочатку підтверджено минулого тижня.
Динамічна панель навігації Gboard працює на більшості тем, але не на зображеннях — тому сподіватися, що вона якось зреагує на ваші нові шпалери робочого столу, немає сенсу.

Нагадаємо, модифіковане оновлення Adobe вирішило серйозні проблеми безпеки у Flash, Acrobat та Reader, що може призвести до витоків інформації або довільного виконання коду. Технологічний гігант випустив набір рекомендацій, що детально описують вразливості, про які повідомляється та які виправлені в цьому місяці

Також компанія Apple планує запустити низку нових додатків, функцій та засобів розробки на своїй щорічній конференції з програмного забезпечення наступного місяця. Для поліпшення своїх пристроїв і зміцнення зв’язку з клієнтами, гігант комп’ютерних технологій продовжуватиме балансувати між залученням зовнішніх виробників додатків та одночасно конкурувати з ними.

Окрім цього, одним з найвідоміших та простих методів запобігання втрати важливих даних є резервне копіювання файлів або бекап. Даний процес забезпечує зберігання будь-якого важливого документа або інформації в окремому місці від оригіналу для уникнення втрати інформації.

Поділитися
Exit mobile version