Google додала в Chrome нові функції безпеки

2 хв. читання
chrome book

Google представила нове розширення для Chrome, що дозволяє користувачам швидко повідомляти команді Google Safe Browsing про підозрілі сайти. Розширення Suspicious Site Reporter є безкоштовним в офіційному магазині Chrome Web Store.

Після встановлення Suspicious Site Reporter на панелі інструментів Chrome з’являється іконка. Коли користувач натисне на іконку, відкриється вікно, де він зможе повідомити про сайт, який, на його думку, є шкідливим. Ресурс буде вивчений командою Google Safe Browsing і доданий в чорний список Chrome та інших браузерів з підтримкою Safe Browsing API (десктопних і мобільних версій Firefox і Safari).

Крім нового розширення Google також представила функцію безпеки, що захищає від тайпсквоттингу. У версію Chrome 75 були додані нові повідомлення безпеки, що з’являються, коли користувач потрапляє на сайт з URL-адресою, схожою на адресу відомої організації (наприклад, paypai.com замість paypal.com).

Нова функція порівнює адресу поточної сторінки з адресою сторінки, яку користувач недавно відвідував. Якщо виявиться, що URL схожі і користувач може бути введений в оману шахраями, Chrome видасть відповідне попередження.

Робота над новою функцією почалася в минулому році, і з січня нинішнього року вона тестувалася в Chrome Canary.

Нагадаємо, в офіційному магазині додатків для Windows фахівці виявили безліч платних додатків, які насправді є продуктами з відкритим вихідним кодом, які можна поширювати тільки безкоштовно.

Також дослідники попереджають про реєстрацію реальних атак з експлуатації уразливості нульового дня у браузері Mozilla Firefox. Користувачі повинні якомога швидше оновитися до версії 67.0.3 або 60.7.1.

Окрім цього, Microsoft випустила оновлення прошивки Intel для всіх підтримуваних версій Windows 10, які захищають від атак, що експлуатують уразливості Microarchitectural Data Sampling (MDS).

Поділитися
Exit mobile version