Google Повідомлення отримали значне оновлення безпеки

2 хв. читання

Наскрізне шифрування тепер увімкнено за замовчуванням у ваших бесідах у Google Повідомленнях між пристроями Android. Ось що це означає для вас.

ZFY5hHi5rtkBtfrzn8qAtn

Користувачі Android та iPhone роками сперечалися: синя бульбашка проти зеленої, iMessage проти RCS. Тепер одна з найбільших переваг iMessage переходить до Google Messages.

У вівторок Google оголосила, що всі розмови RCS в Google Messages будуть наскрізно зашифровані за замовчуванням, включаючи групові повідомлення.

Google вперше запровадив наскрізне шифрування для розмов один на один у 2020 році і відтоді тестував цей тип шифрування лише для групових повідомлень.

Тепер усі повідомлення Google матимуть додатковий рівень конфіденційності, оскільки наскрізне шифрування запобігає доступу третіх осіб до ваших повідомлень, гарантуючи, що єдиною людиною, яка переглядає ваше повідомлення, є адресат(и), якому(им) воно призначене.

Читайте також: Чому SMS не є приватними та безпечними?

Відтепер RCS буде активовано за замовчуванням для всіх користувачів, як нових, так і існуючих. Це важлива подія, оскільки вона гарантує, що кожен може автоматично скористатися додатковим захистом, якщо тільки він раніше не вимкнув RCS-повідомлення. У будь-якому випадку, користувачі можуть увімкнути або вимкнути RCS у своїх налаштуваннях у будь-який час.

iMessage використовує наскрізне шифрування з 2011 року, що дало йому значну конкурентну перевагу протягом більше десяти років. Перехід Google на шифрування заповнює цю прогалину.

Читайте також: Чи має компанія Apple доступ до Ваших повідомлень у iMessage?

Однак інші проблеми, пов’язані з переходом від RCS до iMessage, залишаться, наприклад, ненависні зелені бульбашки і знижена якість фотографій при відправці з RCS до iMessage.

Google проводив кампанію, щоб Apple прийняла RCS, що практично вирішило б усі проблеми. Але Apple не зрушила з місця, ймовірно, тому, що сині повідомлення є важливим способом утримати людей в екосистемі Apple.

Поділитися
Exit mobile version