Топ-5 кращих блокувальників реклами для Android

5 хв. читання

Android – відкрита система, яка дозволяє користувачам при належній вправності робити з нею все, що душа забажає. В цьому є її перевага над одвічним конкурентом iOS, пише Portaltele.

Але давні користувачі “Зеленого робота” відмінно знають, що на додачу до свободи, на жаль, отримуємо найвищу схильність зламу зі сторони. Як для хакерів, так і для недобросовісних рекламодавців ОС Android є ласим шматочком.

Для того, аби з Вашим пристроєм під управлінням ОС Android не сталося неприємного курйозу через виникнення банера на весь екран або просто реклами в браузері, пропонуємо топ кращих блокувальників реклами на Android.

AdAway

AdAway – це простий додаток для блокування реклами. Він використовує модифікований файл hosts для відправлення всіх рекламних запитів на 12.0.0.1. Іншими словами, запит нікуди не доходить, а Ви не бачите реклами. Додаток підтримує змінені або призначені для користувача файли хоста, а користувач може завантажити базовий файл з самого додатка. Файли хоста зберігаються в доступній тільки для читання частини системи Android. Це означає, що для цього потрібно надати додатком Root-права. Додаток є безкоштовним, але на сайті передбачена можливість пожертвувати розробникам будь-яку суму. Єдиними недоліками AdAway є: неможливість завантажити його з Play Store (тільки з сайту F-Droid) і необхідність надання Root-прав.

5g phone1

Adblock Plus for Android

Adblocker Plus працює як на “рутованих” пристроях, так і на тих, де Root-права не надані. Додаток працює у фоновому режимі і фільтрує веб-трафік майже так само, як його розширення для браузера. Вам досить запустити його один раз, налаштувати і згорнути. Потім він продовжить працювати в фоні самостійно. Детальна інструкція по установці і налаштуванню програми є на сайті розробника.

Завантажити у Google Play Маркет

AdGuard for Android

AdGuard – це щось на зразок списку заборонених адрес. Додаток блокує рекламу так само, як Adblock Plus. AdGuard працює як служба у фоновому режимі і фільтрує веб-трафік. Він працює без надання Root-прав, але вимагає додаткового налаштування. AdGuard також відстежує весь ваш веб-трафік, аналогічно таким програмам, як GlassWire. У додатку дуже приємний і зрозумілий інтерфейс. Безкоштовна версія блокує рекламу тільки в веб-браузерах, а преміум-версія коштує 24,99 долара на місяць, але до неї Ви також отримаєте преміум-версію AdGuard для Windows або macOS.

Завантажити у Google Play Маркет

Google Chrome: швидкий браузер

Існує велика безліч різних браузерів з вбудованими блокувальниками реклами і ці вбудовані блокувальники здатні фільтрувати велику частину рекламного трафіку. Одним з найпопулярніших бар’єрів в принципі є Google Chrome і в ньому теж є вбудоване блокування реклами. Він, на жаль, не здатен заблокувати весь рекламний контент, так як дає вбудовувати на сайти пошуковими системами рекламні банери. Існують і інші браузери з вбудованими блокувальниками реклами, серед яких: Brave Browser, Firefox Focus, Kiwi Browser, Samsung Browser, Firefox і Dolphin Browser. Всі вони працюють приблизно однаково, і Вам потрібно самому вибрати, яким з них користуватися в залежності від особистих переваг по дизайну, функціоналу тощо.

Block This

Block This – це не найпопулярніший інструмент, але він безумовно вартий уваги. Block This ефективний, як і інші додатки, він працює з відкритим вихідним кодом і повністю безкоштовний у використанні. Додаток використовує ті ж налаштування VPN, що і Adblock Plus і AdGuard, але використовує блокування DNS замість фільтру. Розробник стверджує, що цей метод менше витрачає заряд батареї, ніж стандартні програми для блокування реклами, тому що велика частина роботи виконується до того, як дані надійдуть на ваш пристрій.

Завантажити із офіційного сайту

До речі, оскільки на Android немає жодного стандартного додатка для обміну повідомленнями, користувачі змушені використовувати для цього кілька додатків одночасно. У кожного месенджера на ОС Android є свої плюси і мінуси, але жодне з них не може виступити справжнім аналогом iMessage з iOS і ось чому.

Також компанія Appthority опубілкувала звіт про найбільш небезпечні та популярні додатки в корпоративній сфері.

Поділитися
Exit mobile version