Переваги і недоліки месенджерів на Android

1 хв. читання
smartphone message

Користувачі iOS мають змогу використовувати для листування лише один додаток iMessage, який поставляється у кожному фірмовому смартфоні Apple. Користувачам Android доводиться вибирати між кількома програмами, а іноді використовувати одночасно кілька одразу, пише AndroidInsider.

Оскільки на Android немає жодного стандартного додатка для обміну повідомленнями, користувачі змушені використовувати для цього кілька додатків одночасно. У кожного месенджера на ОС Android є свої плюси і мінуси, але жодне з них не може виступити справжнім аналогом iMessage з iOS і ось чому.

WhatsApp Messanger – безпечний, але не підтримує відправку SMS.

Signal – безпечний, підтримує SMS, але доведеться умовляти своїх знайомих встановити його, щоб мати можливість спілкуватися з ними.

Facebook Messanger – підтримує відправку SMS і встановлений у багатьох, але останні скандали навколо компанії, змушують сумніватися в його безпеці.

Telegram – безпечний, не підтримує SMS, є майже у всіх.

Окрім цього, комапнія Google пропонує щось на кшталт iMessage – програму для обміну повідомленнями Messages. Проте даний додаток не настільки поширений серед користувачів, як попередні.

Нагадаємо, фахівці Cisco Talos вважають месенджери Telegram, WhatsApp і Signal недостатньо захищеними та закликають бути обережними під час їх використання.

Також компанія Appthority опубілкувала звіт про найбільш небезпечні та популярні додатки в корпоративній сфері.

Поділитися
Exit mobile version