Популярні месенджери виявилися недостатньо захищеними

1 хв. читання
imgonline com ua Resize 4J81eWOvhKhYD35 min

Cisco Talos закликає бути обережними під час використання популярних месенджерів, оскільки месенджери Telegram, WhatsApp і Signal виявилися недостатньо захищеними.

Проблема полягає в тому, що частину функцій щодо безпеки месенджери перекладають на операційну систему, тим самим дозволяючи шахраям отримати доступ до їх систем.

Наприклад, Telegram шифрує дані користувачів не під час обробки або після отримання користувачем, а при передачі повідомлень, використовуючи свій закритий протокол ТМ.

“Захищені месенджери шифрують повідомлення користувачів без участі сторонніх осіб. Для забезпечення наскрізного шифрування дані додатки самі створюють протокол або використовують готовий”, – говорять експерти.

Це не єдина небезпечна функція месенджерів. Так, в Telegram, WhatsApp і Signal можна перехопити сеанс на ПК. Потрібно бути уважними, якщо Ви  отримали повідомлення про помилку під час використання Signal на ПК, то це повинно Вас насторожити. Це може свідчити про те, що зловмисники отримали доступ до Ваших конфіденційних даних і листування.  WhatsApp в такому випадку відправить Вам повідомлення про спробу злому. Однак навіть при відхиленні цієї спроби, хакери можуть отримати доступ до листування, яке було раніше.

Поділитися
Exit mobile version