Google робить ключі доступу параметром входу за замовчуванням для всіх особистих акаунтів

3 хв. читання
keyword blog passkey cam 2023 1.width 1200.format webp

Google каже, що ключі доступу на 40% швидші за паролі та безпечніші. Ось що ще вам потрібно знати.

Якщо ви коли-небудь скаржилися на те, що вам доводиться запам’ятовувати забагато паролів, нова ініціатива Google може вам допомогти. Насправді Google сподівається, що ви вирішите повністю відмовитися від паролів.

Починаючи з сьогоднішнього дня, Google робить ключі доступу основним параметром для входу в обліковий запис Google. Замість того, щоб покладатися на традиційний пароль, користувачам пропонується створити ключ доступу та почати використовувати його. За замовчуванням у вашому обліковому записі Google буде ввімкнено параметр «Пропускати пароль, коли це можливо». Якщо ви не зовсім готові відмовитися від свого старого пароля, ви можете вимкнути це налаштування, і ви не отримаєте запит на введення ключа доступу.

Яка різниця?

Ключ доступу — це, по суті, пароль, але з використанням власного методу автентифікації пристрою, як-от датчик відбитків пальців, PIN-код або Face ID, як і під час розблокування телефону. Коли створюється ключ доступу, він складається з двох частин: одна на пристрої, який використовується для перевірки особи, а інша зберігається на веб-сайті, на який ви намагаєтеся ввійти.

Читайте також: Обліковим записам Microsoft більше не потрібні паролі

І Apple, і Google інтенсивно використовують ключі доступу на своїх пристроях, як і більшість сторонніх менеджерів паролів , так що це не зовсім нова тема. Але це перший випадок, коли провідна компанія в галузі намагається витіснити паролі на узбіччя, дозволивши користувачам використовувати ключ доступу за замовчуванням.

У дописі в блозі, який оголосив про зміни , Google зазначив, що ключі доступу на 40% швидші за паролі та безпечніші.

«З моменту запуску на початку цього року люди використовували ключі доступу у своїх улюблених програмах, таких як YouTube, Пошук і Карти», — йдеться в дописі, «і ми надихнулися результатом».

Кінцева мета, за словами Google, полягає в тому, щоб заохотити інші компанії прийняти ключі доступу та, зрештою, зробити паролі застарілими. Звичайно, це займе деякий час, і паролі ще деякий час будуть частиною нашого життя. Але все ж, якщо ви перестараєтеся із спробами запам’ятати логін для випадкових облікових записів або все ще використовуєте той базовий пароль, з яким ви зареєструвалися в Myspace, це обнадійлива ознака для вашого цифрового добробуту.

Якщо ви хочете частіше використовувати ключі доступу, вам не потрібно нічого робити, оскільки Google робить їх стандартними. Якщо ви хочете зберегти традиційний метод трохи довше, перейдіть до налаштувань свого облікового запису Google, торкнувшись зображення свого профілю в Google, а потім «Безпека», де ви побачите параметри ключа доступу та пароля.

Що таке ключі доступу? Відчуйте магію безпарольного життя

Поділитися
Exit mobile version