Google випустила клавіатуру з тактильним відгуком для iOS

2 хв. читання

Google випустила нову версію клавіатури Gboard для пристроїв Apple з підтримкою тактильного відгуку, пише MacDigger. Адже бльшість клавіатур для iOS-пристроїв, включно із системною, не підтримують тактильний зворотний зв’язок.

У Gboard версії 1.40 для iOS з’явилася нова опція “Тактильний відгук при натисненні клавіші” в меню налаштувань клавіатури. При включенні цієї функції кожне натискання на клавіатуру від Google супроводжується вібрацією.

Тактильний зворотний зв’язок доступна на iPhone 7 і новіших моделях смартфонів Apple.

Для деяких користувачів тактильний відгук може послужити відмінним доповненням до клацань, відтвореним при натисканні на клавіатуру. Тактильний зворотний зв’язок при наборі тексту є частиною ОС Android, Gboard для пристроїв на платформі від Google дозволяє налаштовувати силу вібрації.

Стандартна клавіатура iOS не підтримує тактильний відгук, але сторонні додатки, такі як SwitfKey від Microsoft, пропонують “обмежений зворотний зв’язок Haptic” при тривалому натисканні і відкритті панелі емодзі. Інші клавіатури в App Store, які підтримують цю функцію, є платними.

Також в описі до оновлення сказано, що нова версія оптимізує ресурси Gboard для зменшення розміру програми.

Завантажити додаток можна безкоштовно в App Store.

До речі, переміщувати Ваші фотографії, контакти, календарі та облікові записи зі старого смартфона чи планшета з ОС Android на новий iPhone чи iPad стало простіше з програмою Apple “Move to iOS”. Детальніше – в інструкції від Cybercalm.

Також користувачі iOS отримали можливість встановлювати пароль на додатки, якщо перевищено ліміт часу їх використання.

Поділитися
Exit mobile version