Google зменшить контроль над пошуковими системами для Android-пристроїв в ЄС

3 хв. читання
googlepixel androoid

Google піддалася тиску з боку влади Європейського Союзу і конкурентів і надалі надасть користувачам Android-пристроїв можливість вибирати з більшого числа альтернативних пошукових систем, використовуваних за замовчуванням.

У 2018 року ЄС випустила постанову, що зобов’язує надавати конкурентам більше можливостей на платформі Android. Google був змушений припинити за замовчуванням використовувати в Android свою пошукову систему і браузер Google Chrome. Однак ці заходи не змогли послабити позицію Google. Наприклад, минулого місяця корпорація контролювала 97% ринку мобільних пошукових систем в Європі.

Компанія дала можливість користувачам вибрати одну з декількох пошукових систем під час першого запуску смартфона. ТехноГігант обмежився списком з трьох альтернативних пошукових систем, але потрапити в нього могли тільки переможці спеціального аукціону. Компанія DuckDuckGo і інші конкуренти скаржилися на те, що подібний підхід не вирішив проблему, а модель аукціону для вибору тільки трьох додатків хибна. Постачальники додатків конкурують між собою за можливість отримати місце в списку, хоча і платять тільки в тому випадку, якщо користувачі скачали додаток для пошуку.

Тепер Google зробить безкоштовним участь в аукціоні для постачальників альтернативних пошукових систем, а загальне число відображуваних на екрані пошукових систем збільшиться до дванадцяти. Пошукові системи будуть відображені у випадковому порядку, так що Google не буде перебувати на першому місці в списку.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виявити та чому краще не сперечатися з “тролями”? ПОРАДИ

Правила безпеки дітей в Інтернеті

Як захистити підлітків від інтернет-шахраїв? ПОРАДИ

Як зберегти заряд батареї на Вашому iPhone? ПОРАДИ

Як користуватись Google Docs? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google планує ускладнити Android-додаткам відстеження користувачів. Компанія анонсувала зміни в те, як обробляються унікальні ідентифікатори пристроїв, що дозволяють відстежувати їх між додатками.

Також Apple має намір випустити оновлення для своїх пристроїв, після якого вони дозволять користувачам дізнаватися, яку саме інформацію про них збирають додатки.

Microsoft детально розповість про “наступне покоління Windows” на спеціальному заході, який відбудеться в кінці цього місяця. Компанія почала розсилку запрошень на захід, який буде повністю присвячено програмній платформі Windows і почнеться о 18:00 (за київським часом) 24 червня.

Окрім цього, зловмисники поширюють шкідливе ПЗ під виглядом популярних Android-додатків від відомих компаній. Підроблений плеєр VLC, антивірус Касперського, а також підроблені додатки FedEx і DHL встановлюють на пристроях жертв банківські трояни Teabot або Flubot, вперше виявлені раніше в цьому році.

Поділитися
Exit mobile version