Хакер із Запоріжжя крав паролі від екаунтів та інтернет-банкінгу

2 хв. читання
computer work 2

30-річний хакер із Запоріжжя використовував власноруч створене шкідливе програмне забезпечення для отримання доступу до конфіденційної інформації користувачів. Зокрема, логінів і паролів інтернет-банкінгу та екаунтів в соціальних мережах.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Крім того, розроблена хакером програма надавала доступ до ураженої техніки, у результаті чого зловмисник міг стежити за власником комп’ютера.

У помешканні зловмисника під час обшуку поліцейські вилучили персональний комп’ютер, мобільній телефон та флеш-накопичувачі. Під час огляду вилученої техніки, спеціалісти з кіберполіції виявили створене зловмисником шкідливе програмне забезпечення.​ Мешканцю Запоріжжя повідомлено про підозру.

Щоб уберегти свій персональний комп’ютер від подібних шкідливих програм, кіберполіція радить користувачам:

  • встановлювати актуальні оновлення операційної системи;
  • використовувати антивірусні програми та постійно оновлювати їх;
  • не здійснювати завантаження невідомих і підозрілих файлів або архівів;
  • не переходити за підозрілими електронними посиланнями (в соцмережах, пошті тощо);
  • робити регулярні резервні копії інформації з Вашого комп’ютера.

Нагадаємо, незвичайний майнер LoudMiner, який здатний добувати криптовалюта на різних операційних системах, виявили експерти компанії ESET. Існують дві версії загрози для macOS і одна для Windows.

Також Facebook протягом декількох років використовували у якості майданчика для поширення троянів для віддаленого доступу, в тому числі Houdini, Remcos і SpyNote.

Окрім цього, у втручанні у роботу Державних реєстрів Міністерства юстиції України затримали 24 річного киянина, який маючи у користуванні ключі доступу до реєстрів, за гроші проводив незаконну перереєстрацію майна на підставних осіб.

До речі, YouTube, Chrome, Play Music/YouTube Music та Play Store є винуватцями швидкого витрачання трафіку. На щастя, Android має ряд інструментів, які допомагають зберігати трафік кожного місяця.

Поділитися
Exit mobile version