Microsoft прагне потрапити до закритого списку розробників Linux

2 хв. читання
microsoft office

Microsoft подала заявку на включення її до списку розробників дистрибутивів Linux, що мають доступ до даних про невиправлені уразливості.

Зараз Microsoft фактично і так вже є розробником дистрибутивних збірок, які базуються на компонентах з відкритим вихідним кодом. До таких зокрема відноситься ОС для IoT-пристроїв Azure Sphere, підсистема для Linux v2, служби Azure HDInsight і Azure Kubernetes Service.

У список розробників дистрибутивів Linux, що мають доступ до закритої інформації про уразливість в ядрі, входять Canonical, Debian, Red Hat, SUSE, а також хмарні провайдери Amazon Web Services (AWS) і Oracle. Перераховані вище організації обмінюються даними про невиправлені уразливості до їх публікації і обговорюють можливі способи усунення. На внесення пропозицій про методи виправлення уразливостей учасникам обговорення відводиться 7-14 днів, а після закінчення цього терміну інформація стає загальнодоступною.

“У Microsoft є багаторічний досвід виправлення проблем безпеки через MSRC. Хоча ми можемо створити збірку для виправлення розкритої уразливості дуже швидко (<1-2 годин), перед тим, як випустити її у відкритий доступ, потрібне серйозне тестування і перевірка. Включення нас в цей мейл-лист забезпечить нам додатковий час, необхідний для проведення повноцінного тестування”, – пояснив головний розробник ядра Linux в Microsoft Саша Левін.

Нагадаємо, незвичайний майнер LoudMiner, який здатний добувати криптовалюта на різних операційних системах, виявили експерти компанії ESET. Існують дві версії загрози для macOS і одна для Windows.

Також Facebook протягом декількох років використовували у якості майданчика для поширення троянівдля віддаленого доступу, в тому числі Houdini, Remcos і SpyNote.

Окрім цього, у втручанні у роботу Державних реєстрів Міністерства юстиції України затримали 24 річного киянина, який маючи у користуванні ключі доступу до реєстрів, за гроші проводив незаконну перереєстрацію майна на підставних осіб.

До речі, YouTube, Chrome, Play Music/YouTube Music та Play Store є винуватцями швидкого витрачання трафіку. На щастя, Android має ряд інструментів, які допомагають зберігати трафік кожного місяця.

Поділитися
Exit mobile version