Хакери атакували європейські організації, – Microsoft

2 хв. читання
chromium apk

У компанії Microsoft заявили, що на європейські організації здійснено кібератаки. Хакери хотіли отримати доступ до даних європейських організації, які займаються питаннями демократії і прозорості виборів, та знаходяться в контакті з урядовими чиновниками. Про повідомляє Новое время.

Атак кіберзлочинців зазнали 104 екаунти, що належать співробітникам аналітичних центрів і некомерційних організацій, розташованих у Бельгії, Франції, Німеччину, Польщі, Румунії та Сербії.

Серед них, зокрема, Німецьке товариство зовнішньої політики, а також європейське відділення Інституту Аспена та Німецького фонду Маршалла.

“Ці напади не обмежуються лише компаніями, а часто поширюються на аналітичні центри й некомерційні організації, що працюють на теми, пов’язані з демократією, виборчою цілісністю і державною політикою, і які часто контактують з урядовцями”,  —  сказав Том Берт (Tom Burt), віце-президент Microsoft з довіри та безпеки клієнтів.

За даними Microsoft, до багатьох з цих атак причетні хакери з угрупування Strontium, відомого також як Fancy Bear, Sofacy, Pawn Storm, Sednit і Tsar Team, за яким стоїть Головне управління генштабу Міноборони РФ (раніше ГРУ).

“Зловмисники в більшості випадків створюють шкідливі URL-адреси та підробні адреси електронної пошти, які виглядають справжніми”,  —  написав Берт у повідомленні Microsoft.

Нагадаємо, Міністерство внутрішньої безпеки і Федеральне бюро розслідувань США опублікували спільний звіт щодо російських кібератак.

Також нові модифікації шкідливого програмного забезпечення типу Pterodo на комп’ютерах державних органів України виявили фахівці команди CERT-UA спільно зі Службою зовнішньої розвідки України.

Поділитися
Exit mobile version