Хакери імітують дзвінок служби підтримки Apple та виманюють дані профілю

1 хв. читання
tim cook calling

Черговий спосіб обману користувачів iPhone виявили фахівці видання KrebsonSecurity. Використовуючи VoIP-сервіс, шахраї навчилися видавати свій номер за номер служби підтримки Apple, пише Український телекомунікаційний портал.

Фішингова атака полягає в наступному: на iPhone жертви надходить дзвінок нібито від Apple. Хакер представляється співробітником служби підтримки і заявляє, що обліковий запис Apple ID був зламаний і його необхідно відновити. Зрозуміло, щоб почати цю процедуру, шахраєві потрібно повідомити поточний логін і пароль.

Величезну роль в цій схемі відіграє той факт, що вхідний виклик повністю імітує дзвінок від справжньої служби підтримки. Найчастіше у користувачів не виникає будь-яких підозр, і зловмисникам без особливих зусиль вдається вивідати усю необхідну інформацію.

Експерти з безпеки в черговий раз попереджають: співробітники Apple ніколи не будуть запитувати у Вас дані Вашого профілю. Це роблять виключно шахраї. У якості додаткових захисних заходів фахівці рекомендують встановити двофакторну авторизацію, якщо це ще не було зроблено.

Поділитися
Exit mobile version