Хакери зламали систему біологічної аутентифікації, – ВІДЕО

1 хв. читання
bio autent

Спеціалісти з інформаційної безпеки вигадали вишуканий спосіб обійти систему розпізнавання карти вен людини. Вони виготовили фальшиву руку із воску та перевірили ефективність цього методу на сканері відбитків пальців, який застосовують у смартфонах.

Про це пише 24tv.ua з посиалнням на “Популярная механика”.

Системи безпеки все частіше вдаються до біометричної аутентифікації для того, щоб не допустити в систему хакерів і просто сторонніх людей. В одних випадках це датчики з відбитками пальців, в інших – системи, подібні FaceID, як у iPhone. Існує і ще один, дуже поширений тип розпізнавання, коли сканер перевіряє форму, розмір і положення вен користувача під шкірою його руки.

Однак ця методика довела свою ненадійність. Нещодавно на щорічній хакерській конференції Chaos Communication Congress в Лейпцигу (Німеччина) фахівці розповіли, що створили фальшиву руку з воску, і датчик прийняв її за справжню.

“Виникає дуже незручне почуття, коли спочатку оцінюєш систему як пристрій з високим рівнем безпеки, а потім береш і зламуєш її за допомогою дешевих матеріалів”, – зауважив один із авторів експерименту Ян Крісслер.

Поділитися
Exit mobile version