Хакери зламали сервер ФСБ з системою моніторингу соцмереж

2 хв. читання
social media rus

Хакери з групи Digital Revolution стверджують, що зламали сервер НДІ “Квант”, що належить ФСБ.  Про це пише ZIK з посиланням на ВВС.

Опубліковані ними документи описують систему моніторингу соцмереж, основна мета якої – аналіз протестних настроїв. Таку систему “Квант” у ролі субпідрядника вже реалізує в Казахстані.

Повідомляється, що 1 грудня група дала зрозуміти, що зламала сервер науково-дослідного інституту “Квант”. Закритий інститут у спальному московському районі Ховріно в 1970-ті роки створював перші радянські ЕОМ, в 2008 році його перевели у підпорядкування ФСБ.

Для доказу злаому “цифрові революціонери” виклали скріншоти, на яких видно назви папок і список адміністраторів на сервері “Кванта”. Публікацію вони супроводили хештегом #квантнаш.

“Ми закликаємо співробітників і партнерів “Кванта” знайти собі іншу роботу і захищати нас від справжніх загроз. Це ваш обов’язок перед нашим народом. Ви своїми очима побачили, на що ми здатні”, – заявили хакери.

Крім того, вони змінили код офіційного сайту “Кванта”: при заході на нього з’являлося зображення собак в балахонах – одного з символів “цифрового опору” блокувань месенджера Telegram.

На даний момент сервер “Кванта” відключений разом з сайтом і корпоративною поштою. У приймальні керівника НДІ кореспонденту BBC не відповіли на питання про злом. Запит в ФСБ теж залишився без відповіді.

Поділитися
Exit mobile version