iOS vs Android: що робить останній та чого не вміє іРhone?

4 хв. читання
iOS vs Android 2

У найпоширенішої у світі операційної системи для смартфонів Android є лише один гідний конкурент – iOS від Apple. Безсумнівна перевага ґаджетів від Apple – це захищеність від вірусів. Проте й смартфони на Android мають свої плюси. Ось деякі з них.

Запис дзінків

Одна з переваг – це можливість записувати голосові виклики. Завдяки цій функції можна згадати про що йшла мова в бесіді, навіть якщо вона відбулася кілька місяців тому. У ході розмови не потрібно бігти за блокнотом або включати гучний зв’язок, щоб записати якусь важливу інформацію від співрозмовника. У деяких випадках вона може допомогти вирішити такі серйозні проблеми, як телефонні погрози. Записана розмова може стати доказом у поліції. Тому багато користувачів так цінують запис дзвінків, і у iPhone цієї можливості дійсно не вистачає.

Фонова робота додатків

iOS блокує роботу програм у фоновому режимі. Тобто, як тільки ви згортаєте роботу програми, всі процеси що відбуваються в ній, зупиняються. Чи обробка фото в Lightroom, чи завантаження музики, чи відправка повідомлення, синхронізація з хмарою – все це моментально ставиться на паузу відразу після того, як користувач перемикається на іншу задачу. У Android робота згорнутих додатків відбувається у фоновому режимі.

Повноцінний файловий менеджер

Відкрита файлова система Android– це не дуже добре. Подібний підхід відкриває дорогу вірусам і різного роду зламам. Якщо Apple дасть повну свободу користувачам, то вони швидко перетворять свій смарфон на смітник. Ось чому працювати з файлами в OS занадто складно, оскільки вбудована програма «Файли» навіть не бачить зовнішні накопичувачі. Банально підключити флешку, які досі залишаються популярними, не можна. iPhone і iPad її не побачать.

Type-C замість Lightning

Коли на ринку існували тільки гаджети з micro-USB, Lightning виглядав як найбільш вдала альтернатива. Він був компактним, симетричним, швидким і безпечним. До того ж використання стандартних USB-кабелів не давало будь-яких видимих ​​переваг. Зараз все інакше. USB-порти вийшли на новий рівень разом Type-C. Цей стандарт такий же швидкий і зручний, але при цьому й універсальний.

Через USB Type-C можна передавати будь-якого роду дані, а підключити такий шнур можна до будь-якого пристрою: чи-то смартфон, ноутбук (в тому числі і MacBook), монітор, навушники, звукова карта, портативний акумулятор. Тільки iPhone і iPad – не можна, і це створює масу дискомфорту. Не завжди вдається знайти зарядний пристрій, не можна використовувати аксесуари, які підходять до Android-гаджетів і навіть до MacBook.

Покращене програмне забезпечення для камери

В iPhone X встановлена ​​потужна оптика. 12 мегапікселів, широка діафрагма, стабілізатори. При цьому знімає він гірше своїх конкурентів. Чому? Через неякісне програмне забезпечення для камери. У Pixel 2 і Huawei P10 Pro встановлені менш просунуті лінзи, але за рахунок роботи штучного інтелекту знімки виходять на порядок кращі, ніж у смартфона Apple.Чи то кадри, зняті в повній темряві, чи то портретні фотографії – всі вони виглядають приголомшливо, якщо зняті на Android.

Apple першою представила можливість знімати з ефектом глибини, але вже в наступному році програла цю війну Google, бо остання поклалася на комп’ютерний зір, який розмиває фон набагато акуратніше і точніше, ніж iPhone.

У цілому iPhone – прекрасний смартфон, але потрібно частіше дивитися у бік конкурентів і використовувати найкращі ідеї.

Джерело: MacDigger

Поділитися
Exit mobile version