Вразливості у Windows 10 дозволяють вивести з ладу будь-який комп’ютер назавжди

1 хв. читання
Windows 10 Ryzenfall Fallout

Будь-який комп’ютер на Windows 10 з процесором ARM можна віддалено назавжди пошкодити на стільки, що його вже ніколи не вдасться відновити без відвідування сервісного центру або самостійного ремонту. Про це заявляють експерти з кібербезпеки з ізраїльської компанії CTS Labs, пише seMobile.

Фахівці з інформаційної безпеки запевняють, що у процесорах AMD на архітектурі Zen, в яку входять EPYC, Ryzen, Ryzen Pro і Ryzen Mobile, містяться критичні уразливості (Ryzenfall, Fallout, Masterkey і Chimera), що дозволяють хакерам отримати доступ до будь-якої конфіденційної інформації на комп’ютері під рівнянням Windows 10 або будь-який інший ОС, навіть якщо ці дані зашифровані.

Більш того, за даними експертів, уразливості Ryzenfall, Fallout, Masterkey і Chimera дозволяють вивести з ладу не тільки BIOS, але і чіпсети в материнських платах, що відповідають за взаємодію центрального процесора з іншими пристроями комп’ютера.

По суті, хакери здатні викликати перезавантаження за допомогою перезапису, в результаті яких реальні комплектуючі виходять з ладу за зовсім невеликий проміжок часу.

Поділитися
Exit mobile version