IT-фахівці зізналися, що навіть вони не здатні захиститися від кібератак

2 хв. читання
cyberattack energy

Завдяки звіту компанії Sophos, сформованому за підсумками опитування, в якому взяли участь 3100 IT-фахівців із 12 країн, стало відомо, що 68% компаній постраждали від кібератак в 2018 році, незважаючи на всі спроби запобігти їм. При цьому 91% IT-фахівців зізналися, що атаки були успішними, незважаючи на використання сучасних методів захисту.

Згідно з результатами опитування, в числі найбільш популярних векторів атак респонденти називають електронну пошту (33%), Інтернет (30%), уразливості в програмному забезпеченні (23%), а також використання несанкціонованих USB-накопичувачів або інших зовнішніх пристроїв (14%). 20% IT-фахівців зізналися, що не знали, яким чином були скомпрометовані мережі їх організацій.

53% з успішних атак були фішинговими, 35% задіяли шкідливе ПЗ, 35% – експлойти, а 30% – програми-вимагачі. Найбільш значними ризиками респонденти називають фішингові листи (50% опитаних), експлойти (45%), а також людський фактор (співробітники, підрядники та клієнти).

Опитані IT-фахівці також згадали про брак ключових навичок у персоналу, що значно ускладнює відстеження кількості інцидентів і оцінку масштабів ризиків. Дві третини респондентів повідомили про занадто низькі бюджети для найму персоналу і закупівлі технологій.

До речі, Ви знаєте, що таке NFC, які має переваги і особливості? Адже сьогодні вона є головною бездротовою технологією завдяки поширенню систем безконтактних платежів. 

Також фахівці Check Point виявили новий вид шкідливого ПЗ для Android, який встиг заразити більше 25 млн пристроїв.

Стало відомо, що Facebook вбудовує приховані коди в фотографії, завантажені користувачами на сайт. Компанія може відстежувати пов’язану з ними активність і використовувати ці дані для таргетованої реклами.

Окрім цього, Команда дослідників, в яку увійшли представники чотирьох університетів США, вивчили технологію Secure Encrypted Virtualization (SEV) від компанії AMD і виявили, що при певних обставинах зловмисники можуть обійти її захист.

Поділитися
Exit mobile version