Кібератака на сайт Міненерго: хакери вимагають 24 тисячі гривень

2 хв. читання

Сайт Міністерства енергетики та вугільної промисловості України зламаний, а за його розблокування хакери вимагають викуп у біткоїнах, повідомляє Укрінформ.

Вранці 24 квітня головна сторінка сайту mev.gov.ua виглядала так:

sajt Minenergo 1

“Ваші важливі файли сайту зашифровані. Багато з ваших .php, .css, .js і інші файли більше недоступні, оскільки вони були зашифровані. Можливо, ви зайняті пошуком способу відновити свої файли, але не витрачайте свій час! Ніхто не може розшифрувати ваші файли без нашої спеціальної служби дешифрування”, – йдеться в повідомленні.

Хакери гарантують “безпечне і легке” розблокування після оплати Міністерством затребуваної суми в розмірі 0,1 біткойна (близько 24 тисяч гривень).

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості створили робочу групу для відновлення роботи офіційного сайту, йдеться у повідомленні на офіційній сторінці відомства у Facebook.

“Робота офіційного сайту Міненерговугілля www.mev.gov.ua тимчасово зупинена у зв‘язку з технічними причинами. Створена робоча група та залучені фахівці ІТ безпеки, які проводять аналіз причин та планують відновити роботу сайту найближчим часом”, – інформує Міненерго.

Відомство також обіцяє посилити заходи, направлені на забезпечення кібербезпеки після відновлення роботи сайту:

“За результатами роботи робочої групи будуть зроблені відповідні висновки, включно із заходами, направленими на посилення кібербезпеки”.

У повідомленні підкреслюється, що сайт міністерства містить винятково публічну інформацію та не містить інформації із обмеженим доступом. Енергосистема працює у звичному режимі.

Поділитися
Exit mobile version