Легальна музика на смартфоні: ТОП-5 мобільних додатків

5 хв. читання

Епоха торент-трекерів відходить, піратам дедалі сильніше «наступають на хвіст», а автори музики намагаються заробляти хоча б частину від тих гонорарів, які отримували їх колеги від продажу вінілів у минулому.

У цифровий вік на заміну купі дисків прийшли стрімінгові сервіси. Меломанам зараз не потрібно чекати, коли у продажу з’явиться новий альбом улюбленого музиканта, вони моментально його отримують собі на смартфон. Щоправда, за це потрібно трохи заплатити.

Deezer

Французький стрімінговий сервіс та застосунок для прослуховування музики, який нещодавно оголосив про вихід на український ринок. В його бібліотеці більше 42 мільйонів композицій інді-артистів та лейблів-гігантів, таких як EMI, Sony, Universal Music Group та Warner Music Group.

Сервіс працює на Andriod, iOS, у нього є веб-версія, а також, він підтримує Smart TV, Apple TV, популярні звукові системи і навіть розумний годинник. В Deezer є автоматичні плейлисти за жанрами, актуальними виконавцями, плейлисти, які формуються автоматично залежноно від прослуханої вами музики, а також підкасти та онлайн радіо.

У Deezer є безкоштовна музика, в якій не можна зберігати музику офлайн, а також преміум та сімейна підписка.
Deezer 2
Платна преміум підписка для України коштує 4 євро на місяць, сімейна на шістьох осіб 6 євро на місяць. З преміум підпискою користувач отримує можливість слухати та завантажувати необмежену кількість музики з якістю 320 кб/с.

Перші 30 днів використання сервісу безкоштовні.

Google Play Music

Музичний магазин та стрімінговий сервіс від Google. Він підтримує платформи Andriod, iOS, також у нього є веб-версія. Google Play Music більш щедрий і пропонує своїм клієнтам 3 місяці безкоштовного користування преміум екаунтом, далі 59 гривень на місяць.

У ньому є добірки за жанрами, новою актуальною музикою та автоматичний плейлист «Сподобалося», який зберігає всі пісні, яким ви поставили лайк. В Google Play Music можна купувати альбоми та завантажувати їх в форматі mp3.

Разова підписка з можливістю зберігати пісні офлайн коштує 59 гривень на місяць, сімейна підписка на шістьох осіб коштує 89 гривень на місяць.

Apple Music

Стрімінговий сервіс від компанії Apple. Крім великої музичної бібліотеки та «розумних» плейлистів з рекомендаціями, у сервісу є два унікальні розділи, які не зустрінеш у конкурентів – це Beats 1 та Connect.

Одразу про другий, Connect – це блог з ексклюзивним контентом (фото, відео, музика), який
публікують самі артисти. За допомогою нього ви не пропустите новин від свого улюбленого музиканта.

Beats 1 – це ексклюзивна радіостанція Apple, музику для якої підбирають кращі діджеї світу. Керує нею радіо-діджей BBC Radio 1 Зейн Лоу.Індивідуальна підписка з можливістю слухати музику офлайн в форматі AAC 256кб/с коштує 5 доларів на місяць, сімейна підписка на шістьх учасників – 8 доларів на місяць, студентська – 2,5 доларів на місяць.

Spotify

Перший і один з найпопулярніших стрімінгових сервісів у світі. Він поки що недоступний в Україні, але це не заважає тисячам українців користуватися ним за допомогою VPN.

Головна перевага Spotify – це автоматичні плейлисти, які підібрані за вашим музичним смаком, а також за настроєм та жанром.

Веб-версією сервісу можна користуватися безкоштовно, тільки потрібно раз в два тижні заходити під американським IP (або під IP будь-якої країни, яка підтримує сервіс).

Прослуховування музики через кожні 15-20 треків буде перебивати 30-секундна реклама. В бібліотеці Spotify є багато українських артистів.

З платною підпискою можна завантажувати необмежену кількість музики з якістю 320 кб/с та слухати її без реклами. В безкоштовній версії діє обмеження до 192 кб/с. Індивідуальна преміум-підписка коштує 7 доларів на місяць, сімейна на 6 чоловік – 11 доларів на місяць.

Soundcloud

Популярна платформа з функціоналом соціальної мережі. Для прослуховування музики в Soundcloud непотрібна реєстрація. Через свою простоту він дуже популярний серед інді-музикантів, які публікують в ньому свої записи.

В бібліотеці Soundcloud немає музики з основних лейблів, типу Sony та Warner Music Group. Користувачі сервісу вважають це плюсом, оскільки в Soundcloud можна знайти багато абсолютно нової експериментальної музики, яка ще не встигла з’явитися в традиційних каналах дистрибуції. Чого тільки вартий cloud-реп, який став популярним завдяки безкоштовному розповсюдженню в соціальних мережах, в тому числі і в Soundcloud. Також в ньому є дуже багато нової української музики.

Офлайн режим у застосунку відсутній. Ціна – безкоштовно.

Джерело: Sostav.ua

Поділитися
Exit mobile version