Samsung прибере рекламу зі своїх “рідних” додатків

3 хв. читання
galaxy s10 microsoft

Компанія Samsung припинить показ оголошень у своїх “рідних” додатках на смартфонах. Реклами позбудуться Samsung Weather, Samsung Pay і Samsung Theme.

Про це заявив глава мобільного підрозділу Samsung Ро Тей Мун, пише видання Yonhap.

“Samsung прийняла рішення призупинити показ реклами у вбудованих мобільних додатках, включаючи Samsung Weather, Samsung Pay і Samsung Theme. Відповідні зміни вступлять в силу в цьому році, – сказав він. – Наш пріоритет – надавати призначений для користувача досвід, заснований на перевагах і потребах людей. Ми високо цінуємо зворотний зв’язок, що надходить від користувачів наших пристроїв, і плануємо продовжити забезпечувати найбільш кращий і якісний досвід використання смартфонів Galaxy і інших серій”.

Раніше на корейську корпорацію “сипалося” чимало критики через рішення відображати рекламні повідомлення в стічних додатках. Деякі користувачі відзначали, що це більше схоже на досвід серфінгу сумнівними сайтам, які завжди додають рекламу внизу.

Зрозуміло, що можна було завантажити і використовувати сторонній софт під кожне завдання (наприклад, той же прогноз погоди), але сама позиція Samsung, звичайно, викликала подив, адже користувачі платять чималі гроші за серію Galaxy.

Представники корейської корпорації поки не назвали точну дату, з якої можна розраховувати на видалення реклами з вбудованого софту.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому три випадкових слова – це найкращий пароль? ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою програм-вимагачів? ПОРАДИ

Якими будуть нові смартфони Galaxy Z Fold 3 та Z Flip 3? ОГЛЯД

Як уникнути шахрайських схем із використанням deepfake-відео? ПОРАДИ

Навіщо інші антивіруси, якщо у Вас є Windows Defender? ПОРАДИ

Як налаштувати режим “Не турбувати” на телефонах Samsung Galaxy? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, ізраїльський виробник рішень для верифікації та забезпечення прозорості в мобільних та online-екосистемах GeoEdge повідомив про виявлення першої у світі кібератаки на домашні IoT-пристрої з використанням шкідливої реклами.

Також баг на офіційному сайті виробника автомобілів Ford Motor відкривав конфіденційні дані, доступ до яких міг отримати будь-який хакер. Серед інформації були бази даних клієнтів, відомості про співробітників тощо.

Окрім цього, американська трубопровідна компанія Colonial Pipeline виплатила 4,4 мільйона доларів хакерам, які викрали особисті дані майже 6 тисячам нинішніх та колишніх працівників компанії. Colonial Pipeline була вимушена сплатити викуп через ймовірність загрози газової кризи.

І майже анекдотична ситуація трапилася із розробником шкідливих програм, який розпочав їх тестування у своїй системі, щоб випробувати нові функції, а згодом дані потрапили на розвідувальну платформу хакерів. Мова йде про розробника Raccoon – трояна-викрадача інформації, який може збирати дані з десятків програм.

Поділитися
Exit mobile version