Як перейменувати свій ПК з Windows 11? – ІНСТРУКЦІЯ

5 хв. читання

За замовчуванням Windows 11 автоматично призначає випадкове ім’я Вашому ПК. Якщо Ви хочете змінити це ім’я на власне, то для цього скористайтесь графічним методом чи командним рядком. Розповімо про обидва методи.

Важливо призначити своєму ПК унікальне ім’я, особливо якщо він підключений до мережі. Це полегшує пошук вашого ПК у мережі з кількома іншими пристроями. Ім’я Вашого ПК також відображається в системній інформації, а також у списку пристроїв на веб-сайті Microsoft, пише How-To Geek.

Зміна імені Вашого ПК на таке, яке Ви зможете легко розпізнати, гарантує, що Ваш комп’ютер завжди ідентифікується.

Використовуйте графічний метод для зміни імені комп’ютера з Windows 11

Графічний метод використовує вбудовану програму “Налаштування” Windows 11 для зміни імені Вашого ПК.

Для початку відкрийте додаток “Налаштування” на своєму ПК. Зробіть це, одночасно натиснувши клавіші Windows+i.
У налаштуваннях на бічній панелі ліворуч виберіть “Система”.

screen 1

На сторінці “Система” прокрутіть донизу праворуч і виберіть “Про програму”.

На екрані “Про програму”, що відкриється, у верхньому правому куті виберіть “Перейменувати цей ПК”.

Відкриється вікно з назвою “Перейменувати свій ПК”. У цьому вікні клацніть текстове поле та введіть нову назву свого ПК. Потім унизу вікна натисніть “Далі”.

На наступному екрані вікна “Перейменувати свій ПК” натисніть “Перезавантажити зараз”, щоб перезавантажити ПК. Це введе в дію нову назву Вашого ПК. Ви можете натиснути кнопку “Перезапустити пізніше”, але в цьому випадку Ваш ПК не використовуватиме нову назву, доки Ви не перезавантажите його.

Після перезавантаження комп’ютера він буде використовувати нове ім’я. Ви можете підтвердити це, перейшовши в Налаштування> Система. Угорі сторінки “Система” Ви побачите нову назву свого ПК.

Використовуйте метод командного рядка для зміни імені комп’ютера з Windows 11

Якщо ви надаєте перевагу використанню командного рядка, то існує команда змінити ім’я Вашого ПК з командного рядка .

Щоб скористатися цим методом, відкрийте меню “Пуск” і знайдіть “Командний рядок”. Праворуч від результатів пошуку у розділі “Командний рядок” натисніть “Запустити як адміністратор”.

У вікні “Контроль облікових записів користувачів”, що відкриється, виберіть “Так”.

У вікні командного рядка введіть таку команду, замінивши її NewPCName на нову назву вашого ПК, а потім натисніть клавішу Enter:

wmic computersystem where name="%computername%" call rename name="NewPCName"

Командний рядок відобразить повідомлення “Метод застосовано успішно”. Це підтверджує, що ім’я вашого ПК було успішно змінено.

Щоб ввести нову назву вашого ПК у дію, перезавантажте його. Для цього введіть таку команду в командний рядок і натисніть клавішу Enter:

shutdown /r

І ось таким чином Ви призначили власне ім’я своєму ПК з Windows 11!

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому три випадкових слова – це найкращий пароль? ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою програм-вимагачів? ПОРАДИ

Якими будуть нові смартфони Galaxy Z Fold 3 та Z Flip 3? ОГЛЯД

Як уникнути шахрайських схем із використанням deepfake-відео? ПОРАДИ

Навіщо інші антивіруси, якщо у Вас є Windows Defender? ПОРАДИ

Як налаштувати режим “Не турбувати” на телефонах Samsung Galaxy? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, ізраїльський виробник рішень для верифікації та забезпечення прозорості в мобільних та online-екосистемах GeoEdge повідомив про виявлення першої у світі кібератаки на домашні IoT-пристрої з використанням шкідливої реклами.

Також баг на офіційному сайті виробника автомобілів Ford Motor відкривав конфіденційні дані, доступ до яких міг отримати будь-який хакер. Серед інформації були бази даних клієнтів, відомості про співробітників тощо.

Окрім цього, американська трубопровідна компанія Colonial Pipeline виплатила 4,4 мільйона доларів хакерам, які викрали особисті дані майже 6 тисячам нинішніх та колишніх працівників компанії. Colonial Pipeline була вимушена сплатити викуп через ймовірність загрози газової кризи.

І майже анекдотична ситуація трапилася із розробником шкідливих програм, який розпочав їх тестування у своїй системі, щоб випробувати нові функції, а згодом дані потрапили на розвідувальну платформу хакерів. Мова йде про розробника Raccoon – трояна-викрадача інформації, який може збирати дані з десятків програм.

Поділитися
Exit mobile version