Оновіть свій iPhone та увімкніть “Захист украденого пристрою” якнайшвидше. Ось чому

Apple щойно випустила iOS 17.3 з новою важливою функцією безпеки.

5 хв. читання

Apple випустила нове оновлення, яке обіцяє краще захистити ваш iPhone від зловмисників.

Випущена в понеділок, iOS 17.3 містить кілька корисних нових функцій, серед яких спільний доступ до плейлистів Apple Music та підтримка AirPlay для телевізорів у готельних номерах. Але найбільш значним є покращення, яке називається “Захист украденого пристрою”.

photo 2024 01 23 11 12 17

Що таке “Захист украденого пристрою” на iPhone?

Наразі хтось, хто викрав ваш iPhone, може отримати доступ до конфіденційних даних або внести небажані зміни, просто ввівши правильний пароль, навіть якщо ваш телефон захищений за допомогою Face ID або Touch ID. Крім того, функції, які зазвичай вимагають Face ID або Touch ID, повернуться до перевірки пароля, якщо біометричний метод не спрацює.

Але з увімкненою функцією “Захист украденого пристрою” (Stolen Device Protection) злодій, який забере ваш телефон, не зможе виконати певні дії без правильного розпізнавання обличчя або відбитків пальців.

Захист від крадіжок гарантує, що певні дії, включаючи перегляд збережених паролів і кредитних карток, вимагатимуть Face ID або Touch ID без введення пароля в якості альтернативи або резервного варіанту.

Інші дії, такі як зміна пароля Apple ID, вимагатимуть почекати годину, а потім знову спробувати Face ID або Touch ID для автентифікації. Ця затримка безпеки намагається запобігти виконанню певних дій на вашому телефоні, даючи вам достатньо часу, щоб позначити його як втрачений або викрадений.

Нові функції безпеки також досить розумні, щоб знати, що робити в залежності від того, де ви знаходитесь. За замовчуванням, захист украденого пристрою не вступає в дію, якщо ваш iPhone знаходиться в знайомому зареєстрованому місці, наприклад, вдома або на роботі. Але якщо ваш телефон знаходиться в незнайомому місці, вам доведеться підтвердити свою особу за допомогою Face ID або Touch ID, перш ніж ви зможете виконати будь-яку з наведених нижче дій:

  • Використання паролів або ключів, збережених в Keychain;
  • Використання способів оплати, збережених в Safari (автозаповнення);
  • Вимикання режиму втрати;
  • Видалення всього вмісту та налаштувань;
  • Подання заявки на нову Apple Card;
  • Перегляд номеру віртуальної картки Apple Card;
  • Виконання певних дій з Apple Cash та Savings у Wallet (наприклад, перекази Apple Cash або Savings);
  • Використання iPhone для налаштування нового пристрою (наприклад, Швидкий запуск).

Затримка безпеки також вимагатиме сканування вашого обличчя або відбитків пальців, якщо ви перебуваєте в незнайомому місці і вам потрібно виконати одну з наступних дій:

  • Змінити пароль до Apple ID;
  • Вийти з Apple ID;
  • Оновити налаштування безпеки облікового запису Apple ID (наприклад, додати або видалити довірений пристрій, ключ відновлення або контакт для відновлення);
  • Додати або видалити Face ID або Touch ID;
  • Змінити пароль iPhone;
  • Скинути всі налаштування;
  • Вимкнути функцію “Знайти мій iPhone”;
  • Вимкнення захисту украденого пристрою.

Як увімкнути “Захист украденого пристрою”

Щоб увімкнути “Захист украденого пристрою” після оновлення iOS 17.3, перейдіть до “Параметрів” і виберіть “Face ID і код допуску”. Проведіть вниз по екрану до розділу “Захист украденого пристрою” і торкніться опції “Увімкнути захист”.

Що ще пропонує iOS 17.3?

У додатку Apple Music ви можете співпрацювати з іншими користувачами над плейлистами. Це означає, що ви можете запросити друзів приєднатися до ваших підбірок, щоб кожен з вас міг додавати, змінювати порядок або видаляти пісні. Ви навіть можете додати емодзі до будь-якої пісні у спільному плейлисті.

Ще одна нова функція – підтримка AirPlay для готелів. Тепер ви зможете транслювати контент зі свого телефону на телевізор у своєму номері в певних готелях. Також в останньому оновленні з’явилися нові шпалери “Єдність”, призначені для вшанування історії та культури чорношкірих до Місяця історії чорношкірих у лютому.

Окрім iPhone, iPad також отримав iPadOS 17.3. Ця версія включає в себе опцію спільного плейлиста Apple Music, підтримку AirPlay в готелях і шпалери Unity, але не включає функції захисту украденого пристрою або затримки безпеки. І, щоб не залишитися осторонь, Apple Watch отримав watchOS 10.3, яка приносить шпалери “Єдність” на ваш зап’ясток.

Поділитися
Exit mobile version