Кіберполіція України викрила фішингову групу, відповідальну за шахрайство на 4,33 мільйона доларів

1 хв. читання
cyber

Кіберполіція України спільно з правоохоронцями Чехії затримала кількох учасників угруповання кіберзлочинців, які створювали фішингові сайти для європейських користувачів.

Двоє із затриманих осіб вважаються організаторами, а ще 10 затримано на інших територіях Європейського Союзу.

Стверджується, що підозрювані створили понад 100 фішингових порталів, орієнтованих на користувачів у Франції, Іспанії, Польщі, Чехії, Португалії та інших країнах регіону.

Ці веб-сайти маскувались під онлайн-портали, які пропонують товари зі значними знижками, нижчими від ринкових, щоб заманити нічого не підозрюючих користувачів у розміщення фальшивих «замовлень».

Насправді фінансова інформація, введена на цих веб-сайтах для здійснення платежів, використовувалася для виведення грошей з рахунків жертв.

«Для шахрайської схеми учасники також створили два кол-центри, у Вінниці та у Львові, та залучили до їх роботи операторів», – повідомили в Кіберполіції . «Їхня роль полягала в тому, щоб переконати клієнтів робити покупки».

За оцінками, ця шахрайська схема ввела в оману понад 1000 осіб, заробивши операторам приблизно 4,33 мільйона доларів США незаконного прибутку.

У рамках розслідування правоохоронці провели понад 30 обшуків, вилучили мобільні телефони, сім-карти та комп’ютерну техніку, яка використовувалася для здійснення злочину.

Проти зловмисників відкрито кримінальне провадження, їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Поділитися
Exit mobile version