Кількість фейкових екаунтів збільшується: чи здатні користувачі їх ідентифікувати?

3 хв. читання
twitter boty
Alushta, Russia - November 21, 2014: Man holding a iPhone 6 Space Gray with social networking service Twitter on the screen. iPhone 6 was created and developed by the Apple inc.

Незважаючи на те, що Facebook і Twitter неодноразово видаляли фейкові екаунти з їхніх соціальних медіа-платформ, кількість таких облікових записів зросла на 56% у 2018 році порівняно з 2017 роком, повідомляє Infosecurity.

Через швидке розповсюдження фальшивих сторінок у соцмережах для користувачів стає дедалі важче відрізнити реальні профілі від фальшивих.

“Не можна заперечувати, що фальшиві профілі процвітають у соціальних мережах та цифрових платформах. У період з жовтня 2017 р. до вересня 2018 р. тільки в Facebook було видалено майже 2,8 млрд. фейкових екаунтів по всьому світу. За деякими оцінками, це становить від 25 до 35% всіх облікових записів Facebook”, – стверджує Діана Паркс з компанії ZeroFOX.

Пропри на те, що фальшиві облікові записи в Інтернеті неминучі, вони також є дуже проблематичними і створюють ризики для безпеки для окремих осіб і організацій. Злодії використовують шахрайські екаунти для таргетингу осіб з використанням соціальної інженерії. Інші використовують підроблені облікові записи для шахрайства або для розповсюдження шкідливого вмісту, фішингу та шкідливого програмного забезпечення або навіть неприйнятного вмісту.

Тим не менше, не всі можуть легко відрізнити, які облікові записи соціальних медіа є фальшивими. Незважаючи на те, що пост 2018 року пропонує користувачам поради про те, як визначити фальшивий обліковий запис, кількість несправжніх профілів зросла в усіх соціальних мережах. Це безперервне зростання сприяло ініціативі ZeroFOX розробити вікторину, в якій користувачам пропонується правильно визначити фальшивий обліковий запис соціальних медіа.

Крім того, дослідження, проведене командою ZeroFOX Alpha, виявило, що з 2017 року спостерігається стійке зростання кількості як брендів, так і їхніх представників.

“У період з 2017 до 2018 роки уособлення бренду для клієнтів ZeroFOX збільшилася на 5%. Грунтуючись на поточних прогнозах, команда ZeroFOX Alpha очікує на 17% збільшення уособлення брендів протягом наступного року. Цифри ще більш приголомшують для топ-менеджерів”, – сказав Паркс.

Згідно з повідомленнями, кількість фейкових екаунтів, що імітують топ-менеджерів відомих брендів та VIP-персон, збільшилися на 300% у період між 2017 і 2018 роками і, як очікується, зростуть ще на 47% у 2019 році.

Нагадаємо, експерти організації Digital Citizens Alliance (DCA) і компанії Dark Wolfe Consulting вивчили пристрої для перегляду піратського відеоконтенту. З усіх проаналізованих експертами пристроїв, що дозволяють безкоштовно переглядати платні серіали через піратські програми, 40% виявилися заражені шкідливим ПЗ.

Також телевізори Sony Smart TV, що працюють на платформі Android, мають дві уразливості, що дозволяють отримати доступ до Wi-Fi і мультимедійного контенту, що міститься на пристрої. Проблеми зачіпають і флагманську лінійку Bravia.

Окрім цього, уразливість в процесорах Qualcomm дозволяє зловмисникам отримати з безпечного середовища виконання ключі шифрування і інші важливі дані, повідомляють дослідники компанії NCC Group.

Поділитися
Exit mobile version