Пристрої для перегляду піратського відеоконтенту заражені шкідливим ПЗ

2 хв. читання
onlajn piratstvo

Експерти організації Digital Citizens Alliance (DCA) і компанії Dark Wolfe Consulting вивчили пристрої для перегляду піратського відеоконтенту.

З усіх проаналізованих експертами пристроїв, що дозволяють безкоштовно переглядати платні серіали через піратські програми, 40% виявилися заражені шкідливим ПЗ, повідомляють дослідники.

У той час як багато користувачів вважають за краще оригінальні телеприставки Apple TV або Roku для перегляду програм Netflix або Hulu, існує величезний ринок зламаних або модифікованих пристроїв, що надають той же контент абсолютно безкоштовно. Такі пристрої коштують набагато дешевше і дозволяють дивитися улюблені фільми і серіали без будь-яких обмежень.

Принцип роботи піратських пристроїв такий же, як і у оригінальних – їх потрібно підключати до телевізора і домашньої мережі Wi-Fi. Іноді на них встановлено програму. Однак якщо шкідливого ПЗ немає на самому девайсі, означає, що воно є в додатку, стверджують експерти.

За словами Тімбера Вольфа (Timber Wolfe) з Dark Wolfe Consulting, шкідливе ПЗ було присутнє в 40% вивчених ним додатків для піратських телеприставок. Серед іншого, вони могли самостійно вмикати камеру і мікрофон на підключених пристроях.

“У вас є вибір – безкоштовні фільми або банківський рахунок. Приносячи додому такий пристрій, ви самі впускаєте хакера”, – зазначив виконавчий директор DCA Том Гелвін (Tom Galvin).

Нагадаємо, що фахівці KnownSec 404 виявили уразливість в серверах Oracle WebLogic, до якої вже активно проявляють інтерес зловмисники. Проблема зачіпає компоненти WLS9_ASYNC і WLS-WSAT – перший додає підтримку асинхронних операцій, другий служить для забезпечення безпеки.

До речі, спектр програм для покращення безпеки Android-смартфона надзвичайно широкий. Більшість з них — легкі у використанні та не займають багато місця. Пропонуємо Вам ознайомитися із 10 кращими програмами.

Сьогодні велика кількість компаній має робочі мобільні пристрої, які використовуються співробітниками в особистих цілях, що часто призводить до витоку конфіденційних даних підприємств. Тому мобільні девайси бізнес-організацій є найпривабливішими для кіберзлочинців і потребують захисту в першу чергу.

Також у новому флагманському смартфоні Nokia 9 PureView виявлена серйозна проблема безпеки, пов’язана зі сканером відбитків пальців.

Поділитися
Exit mobile version