Смартфон Nokia можна легко розблокувати за допомогою упаковки з-під жувальної гумки

1 хв. читання
Nokia 9 PureView

У новому флагманському смартфоні Nokia 9 PureView виявлена серйозна проблема безпеки, пов’язана зі сканером відбитків пальців.

Як повідомляє SecurityLab, смартфон можна запросто розблокувати за допомогою чужого відбитку пальця або сторонніх предметів, наприклад, упаковки з-під жувальної гумки.

Першим на проблему звернув увагу користувач Twitter під псевдонімом Decoded Pixel. В опублікованому відео він продемонстрував, як Nokia 9 PureView піддається розблокуванню при дотику до дактилоскопічної датчика стороннього користувача або упаковки жуйки.

Найімовірніше, проблема пов’язана з останнім оновленням Android 9 Pie (версія 4.22), яке покликане поліпшити стабільність системи, удосконалити користувацький інтерфейс та серед іншого додати квітневий патч для Android.

У компанії Nokia поки не коментують ситуацію. Коли проблема буде виправлена – невідомо, а поки власникам Nokia 9 PureView рекомендують відключити розпізнавання за відбитком пальця та використовувати стандартну систему PIN-коду.

Зверніть увагу, нове розширення для браузера Chrome від Google під назвою Password Checkup автоматично перевірить, чи надійні Ваші паролі та чи можна їх зламати.

Також голосовий помічник Siri у iOS 12 стала кращою та може допомогти Вам згадати збережені паролі на пристроях Apple.

Окрім цього, згенерувати надійний пароль відтепер можна на сайті Кіберполіції України.

Поділитися
Exit mobile version