Apple вперше випередила Samsung за обсягом світових поставок смартфонів

Востаннє Samsung посідав друге місце у 2010 році, коли Apple не входила навіть до першої п'ятірки, а перше місце займала Nokia.

3 хв. читання
Apple вперше випередила Samsung за обсягом світових поставок смартфонів

Samsung утримує домінування в королівстві смартфонів вже більше десяти років. За цей час компанія квартал за кварталом постачала більше телефонів по всьому світу, ніж будь-який інший виробник. Але станом на 4 квартал 2023 року це тривале панування підійшло до кінця: Apple вперше випередила Samsung та відвантажила 234,6 мільйона пристроїв проти 226,6 мільйона у Samsung.

Це відбувається в той час, коли поставки смартфонів зросли на 8% за рік, досягнувши приголомшливої позначки в 320 мільйонів одиниць і поклавши край семи кварталам падіння продажів поспіль.

У 4 кварталі Apple очолила продажі з часткою ринку 24% завдяки випуску iPhone 15. На другому місці опинився Samsung з 17%.

Замикають п’ятірку лідерів Xiaomi з 145,9 мільйонами відвантажених пристроїв, Oppo з 103,1 мільйонами відвантажених пристроїв і Transsion (смартфони під брендами Tecno, iTel та Infinix) з 94,9 мільйонами відвантажених пристроїв.

За словами старшого аналітика Canalys Тобі Чжу, “продукти в середньому і низькому ціновому діапазоні є драйверами зростання на цій хвилі відновлення, чому сприяє відновлення попиту на ринках, що розвиваються, таких як Близький Схід і Африка, Азіатсько-Тихоокеанський регіон і Латинська Америка”.

“Тим часом, – продовжує Чжу, – оскільки тиск на запаси та глобальна інфляція продовжують зменшуватися, виробники можуть нарешті зосередитися на інноваціях та розробці довгострокових стратегій, закладаючи міцний фундамент на наступний рік”. Вже було випущено багато нових флагманських пристроїв на базі Android, що використовують переваги технології штучного інтелекту на пристроях, від Google Pixel і декількох китайських виробників”.

Нове зростання продажів відбувається після того, як обидва провідні виробники зазнали падіння ринку в четвертому кварталі. І, за словами Ембер Лю, менеджера з досліджень Canalys, Samsung провела 2023 рік, зосередившись на сегменті середнього та високого класу, що призвело до втрати частки в сегменті низького класу. Це, в поєднанні з випуском Apple висококласного iPhone 15, призвело до втрати Samsung частки ринку, тим самим витіснивши їх з лідируючої світової позиції.

Як повідомляє The Verge, востаннє Samsung посідав друге місце у списку у 2010 році. Того року Apple не входила навіть до першої п’ятірки, а перше місце посіла Nokia з 453 мільйонами відвантажених пристроїв. За той рік Samsung відвантажив 280,2 мільйона пристроїв. Для порівняння, у 2010 році компанія Research In Motion (виробник BlackBerry) посіла п’яте місце з 48,8 мільйонами проданих пристроїв.

Побачимо, чи зможе Apple зберегти свою частку на світовому ринку, але з майбутнім випуском серії Samsung Galaxy S24 ми можемо побачити ще один зсув у першому кварталі 2024 року.

Поділитися
Exit mobile version